Predložite kandidate za Novembarsku povelju

16:05:00 04.05.2023, Komentara: 0

Novi Sad - Gradska komisija za dodelu priznanja poziva građane da podnesu inicijative za dodelu Novembarske povelje za 2023. godinu.

Predložite kandidate za Novembarsku povelju


Rok za predloge za Novembarsku povelju je 1. oktobar. Inicijative sa obrazloženjem podnose se komisiji, na adresu Skupštine grada, Žarka Zrenjanina 2.

Novembarska povelja dodeljuje se građanima ili organizacijama za negovanje demokratskih tradicija i jačanje zajedništva građana Novog Sada, privredni razvoj, duhovno stvaralaštvo, zdravstvenu i socijalnu zaštitu, prosvetu, sport, humanitarne aktivnosti i ispoljavanje hrabrosti u vanrednim situacijama.

Novembarska povelja dodeljuje se povodom obeležavanja 9. novembra 1918. godine, dana kada je srpska vojska ušla u Novi Sad i 25. novembra 1918. godine, dana kada je Velika Narodna Skupština Srba, Bunjevaca i drugih Slovena Banata, Bačke i Baranje, donela Odluku o prisajedinjenju Vojvodine Kraljevini Srbiji.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 81%
Pritisak: 996.0 mb
Vetar: 8 m/s, NNW
Sre 6° - 9° Moguća kiša
Čet 5° - 14° Moguća kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?