Predstavljanje Novog Sada na svetskoj izložbi u Dubaiju

19:10:00 28.10.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Novi Sad, koji će za manje od tri meseca i zvanično biti Evropska prestonica kulture, predstaviće se na svetskoj izložbi Dubai Expo 2020 u okviru programa „Dan evropskih prestonica kulture na Univerzalnoj izložbi u Dubaiju 2020“ na paviljonu Italije.

Predstavljanje Novog Sada na svetskoj izložbi u Dubaiju

Foto: Novi Sad EPK - V. Veličković



Novi Sad će se u subotu, 30. oktobra, predstaviti i na međunarodnom forumu Evropske prestonice kulture i novi evropski Bauhaus: kako izgraditi prelepa, održiva, inkluzivna mesta, a na njemu će govoriti programska direktorka projekta „Novi Sad - Evropska prestonica kulture“ Sara Vuletić.

- Međunarodni forum će kroz konkretne primere pokazati kako prestonice redizajniraju naše životne prostore tako što premošćuju svetove kulture i nauke, uključuju građane i promovišući pristupačnost. S tim u vezi, Novi Sad će akcenat staviti na mrežu kulturnih stanica, kao jedinstven model kulture, koji uključuje ustanove, organizacije, umetnike i građane i podiže prostorne kapacitete grada u službi umetnosti i kulture – navode u EPK.

Forum koji će prvi put, od kako traje pandemija koronavirusa, okupiti gradove-evropske prestonice na tako velikom međunarodnom događaju, organizuje Fondacija „Matera 2019“, uz podršku Generalnog komesara Italije i pod pokroviteljstvom Evropske komisije, a pored Novog Sada predstaviće se i Eš 2022 (Luksemburg), Kaunas 2022 (Litvanija) i Nova Gorica 2025 (Slovenija).


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
22°
Vlažnost: 69%
Pritisak: 1003.1 mb
Vetar: 3 m/s, W
Ned 12° - 27° Malo i umereno oblačno
Pon 13° - 27° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?