Predstavljeno idejno rešenje za rekonstrukciju zgrade Radničkog univerziteta

17:03:00 16.03.2021, Komentara: 0

Novi Sad – Idejno rešenje za rekonstrukciju zgrade Radničkog univerziteta predstavljeno je danas, a taj posao dodeljen je arhitektonskom birou „Kuzmanov and partners“.

Predstavljeno idejno rešenje za rekonstrukciju zgrade Radničkog univerziteta

Foto: Grad Novi Sad




Direktor arhitektonskog biroa čiji predlog je odabran kao najbolji, Lazar Kuzmanov, rekao je da je idejni koncept nove arhitekture „Palate Vega Radnički“ upravo očuvanje identiteta objekta uz savremenu oblikovnu prepoznatljivost i korišćenje novih materijala i savremenih obloga.

- Bitna vodilja kod formiranja idejnog rešenja bila je zadržavanje vertikalnosti objekta kako bi se očuvala vitkost kompozicije. Uvođenje rama koji obuhvata objekat je imalo funkcionalni i oblikovni smisao. Tako koncipiran ram daje karakter objektu, uokviruje ga kao sliku, a opet funkcionalno pokriva elemente na fasadi. Sve to omogućava prepoznatljivost brenda koji gradi kompanija Vega IT - rekao je Lazar Kuzmanović.

Suosnivač i direktor kompanije Vega IT Saša Popović je naglasio da je im je, kada su razmišljali o izgledu nove zgrade, želja bila da ona bude savremena, ali ujedno, i bezvremenska.

Predstavljeno idejno rešenje za rekonstrukciju zgrade Radničkog univerziteta


- S obzirom na njenu lokaciju stremili smo tome da se ona ističe, ali da ne štrči. U poslovanju nam je jako bitna transparentnost, pa smo želeli da to bude vidljivo na prvi pogled i kroz eksterijer ove zgrade. Na kraju su sva četiri idejna rešenja zadovoljila naša očekivanja, a rešenje Lazara Kuzmanova nam se najviše svidelo – istakao je Saša Popović.

Podsetimo, vlasnik zgrade nekadašnjeg Radničkog univerziteta u Ulici Vojvođanskih brigada je firma „Vega Properties Radnički“ doo, iza koje stoji kompanija Vega IT, koja je zgradu Radničkog kupila za 5,2 miliona evra. Opširnije o tome pročitajte OVDE


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
15°
Vlažnost: 41%
Pritisak: 1000.6 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Ned 6° - 12° Moguća kiša
Pon 4° - 14° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?