Pregled vida u četvrtak u KCV

11:10:00 09.10.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Novosađani koji žele da provere svoj vid, to mogu besplatno i bez zakazivanja učiniti u četvrtak, 12. oktobra od 15 do 18 sati, u specijalističkoj očnoj poliklinici Kliničkog centra Vojvodine.

Pregled vida u četvrtak u KCV

Povod je Svetski dan vida, koji se svake godine obeležava drugog četvrtka u oktobru. Ovaj dan ima za cilj da se podigne svest građana o globalnom problemu slepoće i slabovidosti, kao i rehabilitaciji slepih osoba.

"Takođe je cilj i da se spreči oštećenje vida i slepilo koje se može izbeći, a smatra se da se 80 odsto vidnih oštećenja može sprečiti ili makar započeti sa ranim lečenjem. Pregled oka je najvažnija stvar koju treba preduzeti kako bi se umanjili problemi očnih oboljenja u početnoj fazi, ukoliko se boluje od nekih drugih bolesti koje utiču na vid, kao što su šećerne bolesti, povišen krvni pritisak...", saopšteno je iz Kliničkog centra Vojvodine.

Oni napominju da očni pregled treba obaviti obavezno jednom godišnje.

Ilustracija: Matteo Martinello / CC BY


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
15°
Vlažnost: 45%
Pritisak: 1002.7 mb
Vetar: 3 m/s, W
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?