Prekosutra startuje sanacija Rumenačkog puta, moguće gužve u saobraćaju

19:09:00 30.09.2023, Komentara: 0

Novi Sad – U okviru sanacije prioritetnih saobraćajnica, bulevara i ulazno-izlaznih pravaca, prekosutra počinju radovi na Rumenačkom putu, koji je deo državnog puta IIA - 111.

Prekosutra startuje sanacija Rumenačkog puta, moguće gužve u saobraćaju


Radovi će se izvoditi od kružnog toka na Bulevaru Evrope do početka navoza na nadvožnjak prema naselju Rumenka, a kako bi se u što manjoj meri remetio saobraćaj na toj izrazito frekventnoj saobraćajnici, radovi će se realizovati fazno, po deonicama. Tako će, u svakom momentu, jedna kolovozna traka biti prohodna.

Prva faza radova, koja obuhvata deonicu od ulice Sajlovo 31 do navoza na nadvožnjak, počinje u ponedeljak, a radovi će se najpre izvoditi na desnoj strani (gledano iz pravca grada). Za popravku obe kolovozne trake na navedenoj deonici potrebno je oko 20 dana. Pošto je u pitanju deonica sa po jednom saobraćajnom trakom po smeru, biće privremeno dodata površina pored kolovoza za potrebe uspostavljanja saobraćajne trake za suprotan smer.

Po završetku radova na navedenoj deonici Rumenačkog puta, radovi će u narednoj fazi biti izvođeni prema kružnom toku na Bulevaru Evrope, na delu saobraćajnice sa razdelnim ostrvom, odnosno sa po dve saobraćajne trake po smeru. Za vreme izvođenja radova na jednoj kolovoznoj traci, dvosmerni saobraćaj odvijaće se na suprotnoj traci.

Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom privremenom saobraćajnom signalizacijom i opremom, a apeluje se na učesnike u saobraćaju da budu strpljivi, povećaju opreznost i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.


Foto: Grad Novi Sad


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
11°
Vlažnost: 82%
Pritisak: 1014.1 mb
Vetar: 3 m/s, E
Uto 11° - 26° Sunčano
Sre 12° - 24° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?