Prekvalifikacije u IT za zaposlene građane

17:11:00 12.11.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Raspisan je novi krug programa Prekvalifikacija za informacione tehnologije (IT) za kandidate koji su zaposleni, saopšteno je danas iz Vlade Srbije.

Prekvalifikacije u IT za zaposlene građanefoto: itobuke.rs

Za razliku od sličnog programa koji je ove godine organizovala Nacionalna služba za zapošljavanje i koji je bio namenjen nezaposlenim kandidatima, ovaj krug prekvalifikacija odnosi se samo na zaposlene i to one kandidate koji nisu na IT pozicijama ili nisu završili neki od IT smerova na fakultetima.

Pravo da konkurišu imaju nezaposlene punoletne osobe, koje su državljani Srbije, imaju završenu srednju školu i nisu završili fakultet iz oblasti računarske tehnike, računarskih nauka, softverskog inženjerstva i informatike i da su spremne da pohađaju praksu nakon završene obuke.

Predavanja će biti prilagođena zaposlenima i održavaće se vikendom i radnim danima posle 17 časova. Program će trajati devet meseci uz obaveznu praksu u IT kompanijama.

Polaznik kursa se obavezuje da će imati najviše dva opravdana izostanka, da će redovno raditi domaće zadatke i projekte van nastave i da će redovno popunjavati ankete i testove koje pošalju organizatori obuka ili Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku uprav.

Troškovi obuke iznose 100 evra u dinarskoj protivrednosti i uplaćuju se izvođaču.

Prijave su otvorene do nedelje, 23. novembra u 23 sata, a zainteresovani kandidati se mogu prijaviti OVDE.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1005.4 mb
Vetar: tiho m/s, -
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?