Prekvalifikacije u IT sektor za nezaposlene Novosađane

14:07:00 09.07.2018, Komentara: 1

Novi Sad - Nezaposleni Novosađani, koji bi da se prekvalifikuju u IT sektor, mogu da se prijave do 22. jula na obuku koju organizuje Vlada Srbije.

Novosađanima je na raspolaganju 100 mesta za obuke iz Java programiranja, Front-End Web programiranja i .Net programiranja, koje će trajati između 250 i 400 časova, odnosno od tri do šest meseci. Nakon toga sledi praksa od 20 radnih dana u nekoj od IT kompanija. Prijave se obavljaju na sajtu itobuke.rs, gde se mogu pronaći i sve detaljne informacije.

Prekvalifikacije u IT sektor za nezaposlene Novosađane

Pravo učešća imaju nezaposleni koji su prijavljeni na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje Republike Srbije, imaju najmanje završenu srednju četvorogodišnju školu, poseduju osnovno znanje rada na računaru, znaju engleski na najmanje A2 nivou i imaju sklonosti za obavljanje poslova u oblasti informatičkog programiranja.

Prijavljeni kandidati će proći prvi krug selekcije kroz onlajn testiranje, koje će biti sprovedeno u avgustu, i koje će podrazumevati test engleskog i psihološku procenu, dok će finalni izbor kandidata vršiti izvođači obuka i proveravaće, osim znanja engleskog, i predznanje rada na računaru.

U septembru će biti otvoren poziv za prekvalifikacije za IT za zaposlene.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Nenad

, *.dynamic.mbb.telenor.rs

Nije mi jasno jesu lli predavanja i literatura na srpskom ili engleskom jeziku. Ako je na engleskom zašto ne prevedu literaturu na srpski i predaju na srpskom.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
14°
Vlažnost: 67%
Pritisak: 995.5 mb
Vetar: 5 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?