Predloženi kandidati za Oktobarsku nagradu i Novembarsku povelju

19:10:00 10.10.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Ansambl "Vila" Srpskog kulturno-umetničkog društva "Železničar", preduzeće za izdavaštvo "Pravoslavna reč" i doc. dr Miroslav Kopanja predloženi su za dobitnike Oktobarske nagrade za 2018. godinu, dok je direktor Tehničke škole "Mileva Marić Ajnštajn", dr Stanko Matić, predložen za ovogodišnjeg laureata Novembarske povelje.

Predloženi kandidati za Oktobarsku nagradu i Novembarsku povelju

To je odlučeno na današnjoj sednici Komisije za obeležavanje praznika, dodelu priznanja i međugradsku saradnju u zemlji i inostranstvu, kojoj je upućeno 15 predloga za kandidate za Oktobarsku nagradu i šest predloga za Novembarsku povelju.

Ansambl "Vila", za Oktobarsku nagradu, predložili su Organizacija rezervnih vojnih starešina Grada Novog Sada i Udruženje vojnih penzionera Novi Sad, a u obrazloženju se između ostalog navodi da je ansambl u svojoj bogatoj istoriji, dao velik i značajan doprinos u promovisanju kulture i umetnosti Grada Novog Sada i Republike Srbije.

"Pravoslavnu reč" predložili su novosadski pesnici Đorđo Sladoje i Selimir Radulović, koji smatraju da je brojnim monografijama izuzetne grafičke i štamparske izrade, gradeći vlastiti izdavački identitet, temeljno radila na prepoznavanju i obnavljanju nacionalnog identiteta, na njegovom očuvanju i zaštiti.

Doc. dr Miroslava Kopanju predložili su Savet MZ "Kać" i Šahovski savez Vojvodine, smatrajući da je upravo on, svojim zalaganjem i radom doprineo da Novi Sad postane centar šaha u Vojvodini i Republici Srbiji.

Direktora Tehničke škole "Mileva Marić Ajnštajn", dr Stanka Matića, za Novembarsku povelju je predložio Aktiv direktora srednjih škola. U njihovom obrazloženju stoji da je Matić ostavio dubok trag, kako u novosadskom stručnom obrazovanju, tako i na celoj teritoriji Srbije.

Komisija je predloge za najviša gradska priznanja uputila Skupštini grada Novog Sada, a konačnu reč daće odbornici i odbornice na svečanoj sednici Skupštine grada.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Slaba kiša
11°
Vlažnost: 94%
Pritisak: 996.4 mb
Vetar: 6 m/s, ESE
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?