Premijera predstave o Edit Pjaf

14:12:00 19.12.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Predstava "Piaf marche", omaž francuskoj pevačici Edit Pjaf, premijerno će biti izvedena večeras od 19 sati u Novosadskom pozorištu (Ujvideki sinhaz), povodom 100 godina od rođenja legendarne umetnice.

Premijera predstave o Edit Pjaf

"Piaf marche" će podsetiti na buran život i tragičnu sudbinu te muzičke heroine.

Predstavu je režirala Kinga Mezei, koja će i tumačiti lik Edit Pjaf. Ona je precizirala da "Piaf marche" nije tradicionalna pozorišna predstava, niti biografska drama, "više je na granici koncerta i pozorišne predstave".


"Polazne tačke su njeni autobiografski spisi, a tekstovi pesama služe da se bolje upoznaju karakteristike njene ličnosti. Njen karakter, osnovne crte ličnosti, tuga, radost, raspoloženje... sve to možemo osetiti kroz njene pesme", objasnila je rediteljka.

Premijera predstave o Edit Pjaf

Mezei je dodala da predstavom želi da progovori o tragičnom životu Edit Pjaf, o njenoj borbi sa samom sobom, osećaju krivice, očaju, uspehu, neuspehu i ujedno pruži uvid u vreme u kojem je ona živela.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 87%
Pritisak: 999.6 mb
Vetar: 1 m/s, E
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?