Preminuo Đorđe Balašević

18:02:00 19.02.2021, Komentara: 0

Novi Sad – Naš poznati kantautor Đorđe Balašević preminuo je danas u Kliničkom centru Vojvodina.

Preminuo Đorđe Balašević

Foto: Đorđe Balašević (Facebook)



Legendarni kantautor je pre tri dana primljen na Infektivnu kliniku gde je lečen od upale pluća izazvane kovidom 19. Pre toga se lečio kod kuće, ali mu se stanje pogoršalo pa je morao da bude prebačen u bolnicu.

Iako su lekari preuzeli sve neophodne mere lečenja, do poboljšanja nije dolazilo. Danas popodne mu se stanje dodatno pogoršalo usled ranijih hroničnih zdravstvenih problema.

Višesatni napori lekara KCV, na žalost, nisu urodili plodom i Balašević je preminuo tri meseca pre 68. rođendana.

Bio je više od tri decenije u braku je sa Oliverom Balašević sa kojom ima troje dece, Jovanu, Jelenu i Aleksu.

Balašević je, iza sebe, ostavio brojne pesme, a bio je jedan od retkih kantautora kojeg je volela publika u svim zemljama bivše Jugoslavije.


Ogroman gubitak za našu kulturu


Otišao je veliki pesnik, ovo je ogroman gubitak za našu kulturu, saglasni su Momčilo Bajagić Bajaga i Milan Đurđević, frontmen benda Neverne bebe u izjavi za Tanjug povodom smrti Đorđa Balaševića.

Lider sastava "Bajaga i instruktori" kaže da mu je mnogo teško i da je virus kovid 19 izuzetno nepredvidiva i opaka bolest koja ne bira.

- Đole je bio jedan od simbola jugoslovenske pop scene i njegove pesme su bile prepoznatljive od Vardara pa do Triglava. Mnogo mi je teško i nikako ne mogu da "obradim" informaciju da ga više nema. Bio je veliki pesnik i nema sumnje da je njegov odlazak veliki udarac za našu kulturu - kazao je Bajagić.

Milan Đurđević kaže da je Balašević bio neprevaziđeni pesnik na regionalnoj pop sceni i da je imao poseban muzički izraz koji je oduševljavao milione ljudi.

- Lako je bilo voleti Balaševića kada je bio vrhunski pesnik. Ostavio je nemerljiv trag u našoj pop kulturi i raznežio svojim pesmama brojne generacije. Nesumnjivo je njegov odlazak ozbiljan gubitak za našu kulturu, ali i za sve ljudi koju su voleli njegove pesme. Balašević je bio neponovljiv - kazao je Đurđević.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
13°
Vlažnost: 44%
Pritisak: 1000.3 mb
Vetar: 5 m/s, SE
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?