Prenoćište za goste u domu ipak (ni)je besplatno

13:05:00 20.05.2015, Komentara: 0

Studenti stanari studentskih domova više neće plaćati prenoćište roditeljima i rođenoj braći ili sestrama kada im dolaze u goste. Ali, moraće da plate boravišnu taksu, objavljeno je na sajtu Studentskog centra. Cena za ostale goste ostala je ista.

Prenoćište za goste u domu ipak (ni)je besplatno

Kontradiktorno obaveštenje izazvalo je burne reakcije među studentima. Smatraju da ako je nešto besplatno, onda bi tako i trebalo da bude.

Odluka je doneta nakon što su stanari četiri studentska doma pokrenuli peticiju za smanjenje cene prenoćišta gostiju u domovima, kao i zahtev da rođeni brat i sestra ne plaćaju noćenje. Insistirali su na tome da je skupo da prenoćište za svoje goste plaćaju 350 za domove II i 550 dinara za domove I kategorije.

Jovan Bjelobaba, direktor Studentskog centra, kaže da je “noćenje besplatno, ali taksa mora da se plati”.

-Studentski centar neće naplaćivati prenoćište roditeljima i rođenoj braći i sestrama, ali Grad naplaćuje taksu. Ona zavisi od dela grada u kome je dom i iznosi od 120 do 140 dinara po danu. Student će je uplaćivati na blagajni Studentskog centra – kaže Bjelobaba za naš portal.

On dodaje da će ostali gosti i dalje morati da plaćaju dosadašnju cenu prenoćišta. U Studentskom centru tvrde da od ukupne cene prenoćišta, koja se plaća za goste, više od polovine odlazi na PDV i boravišne takse, pa Studentskom centru ostaje oko 100 dinara po gostu, i da zato nisu u mogućnosti da smanje tu cenu.

Gosti mogu prenoćiti ukupno tri puta

Kako je objavljeno na sajtu Studentskog centra odluka će važiti od 1. juna, a studenti će gostima moći da omoguće najviše tri prenoćišta mesečno.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
10°
Vlažnost: 100%
Pritisak: 994.4 mb
Vetar: 1 m/s, SE
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?