Prepolovljena redakcija O radija

10:05:00 04.05.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Redakcija Omladinskog radija (O radio) obavestila je juče javnost da je prinuđena da nakon dve i po godine postojanja u potpunosti promeni koncept i značajno smanji obim programa. Razlog je odluka Upravnog odbora Radio-televizije Vojvodine da prepolovi broj saradnika, bez obzira što je O radio prošle godine pobedio na međunarodnom takmičenju u organizaciji italijanskog RAI-a, i postao najbolja evropska stanica za mlade.

Prepolovljena redakcija O radijafoto: Oradio.rs

Nezvanično, saradnici koji su ostali bez ugovora, ali i oni koji su i dalje na O radiju, strahuju da je masovno otpuštanje zapravo korak ka njegovom potpunom gašenju, i razlog vide u političkim motivima, jer je cela redakcija O radija jednoglasno podržala pokret Podrži RTV, ali i učestvovala u protestima "Protiv dikatature i sistema".

"Poštujući pravila profesije i etičke standarde, vođeni idejom negovanja vrednosti, isticanja pozitivnih primera mladih i uspešnih pojedinaca, O radio bio je na putu ostvarenja svoje misije – da postane virtuelno okupljalište mladih. Verovali smo da titula Omladinske prestonice mladih koja stiže u Novi Sad, dodatno obavezuje O radio, deo javnog servisa građana Vojvodine, da nastavi jačim tempom. U novonastalim okolnostima gotovo sve pada u vodu", saopštila je redakcija Omladinskog radija.

Oni su dodali i da su kolegijum generalnog direktora i Upravni odbor RTV-a usvojili program rada Omladinskog radija za ovu godinu, a da je nakon toga otpušteno gotovo pola redakcije, pa postavljaju pitanje kako će preostali ispuniti zadato.

Nakon uređivačkih i promena Upravnog odbora, bez ugovora na O radiju ostali su Sofija Balać, Vukašin Kartalović, Lea Kotlica, Maja Leđenac, Igor Mihaljević, Radmila Leovac, Daško Milinković i Mladen Urdarević.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
15°
Vlažnost: 59%
Pritisak: 1002.7 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?