Preporuka školama: Bez navijačkih rekvizita i dresova u đačke klupe

16:05:00 30.05.2019, Komentara: 1

Novi Sad - Koordinaciono telo za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama u Novom Sadu na današnjoj sednici jednoglasno je usvojilo Preporuku školama da se učenicima zabrani unošenje navijačkih rekvizita i odeće sa simbolima klubova. Ova Preporuka, kako je objašnjeno na sednici, u skladu je sa Zakonom o obrazovanju, statutima škola i pravilnicima, a za njeno sprovođenje će biti zaduženi direktori škola.

Preporuka školama: Bez navijačkih rekvizita i dresova u đačke klupe


Kako je na sednici istakao predsednik ovog Koordinacionog tela i član Gradskog veća za obrazovanje mr Vladimir Jelić, navijačkim simbolima nije mesto u školi.

- Takvi simboli često budu razlog za svađu i sukobe između pojedinih učenika koji se neretko završe i nasiljem. Zbog toga tražimo od škola da opominju decu i ne dozvole unos navijačkih simbola - istakao je.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Filip Bosnjak

....TAKO JE...TREBA ISKORENITI TO TOTALNO...Dosta se ionako vec delimo i sad kao treba zbog nekih tamo klubova...glupost....


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
11°
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1003.8 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?