Pretnje smrću Sejdinoviću i Gruhonjiću

10:09:00 16.09.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Pretnje smrću Nedimu Sejdinoviću, predsedniku Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV), i Dinku Gruhonjiću, programskom uredniku NDNV-a, ali i njihovim porodicama, upućene su pismom, koje je stiglo na Sejdinovićevo ime, na adresu društva.

Pretnje su upućene pismom, koje je potpisano sa "Udruženje Mađara, Rusina, Slovaka i Srba" i u njemu se iznose gnusna zastrašivanja poput "plivaćete Dunavom uskoro", ali i "mi vas pratimo, kao i vaše porodice".

Pretnje smrću Sejdinoviću i Gruhonjiću

foto: autonomija.info

U NDNV-u kažu da su slučaj prijavili policiji i Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, pa očekuju da anonimni autor što pre bude otkriven i adekvatno kažnjen.

Zbog pretnji je oštro reagovala i Liga socijaldemokrata Vojvodine, koja od policije i drugih nadležnih organa zahteva da zaštite Sejdinovića i Gruhonjića koji su, kako podsećaju u LSV-u, u poslednje vreme bukvalno zasuti pretnjama smrću.

"Najnovije preteće pismo, koje im je stiglo poštom, posebno zabrinjava jer pored niza ličnih brutalnih uvreda i pretnji, donosi i pretnje njihovim porodicama. Inisistiramo na hitnom pronalaženju i sankcionisanju vinovnika tih, a zatim i svih drugih pretnji upućenih Sejdinoviću i Gruhonjiću. Samo pronalaženje i oštro sankcionisanje ljudi koji misle da imaju pravo da ugroze nečiji život i život nečije porodice može onemogućiti da se neke od tih pretnji i ostvare. Ovakve, gnusne, odvratne pretnje, moraju imati svoj epilog na sudu", ističe LSV.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
15°
Vlažnost: 88%
Pritisak: 999.1 mb
Vetar: 2 m/s, WNW
Sub 11° - 23° Mogući pljuskovi
Ned 11° - 27° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?