Pretučen jedan od organizatora protesta "Jedan od pet miliona"

10:06:00 09.06.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Jedan od organizatora protesta "Jedan od pet miliona" u Novom Sadu, student Filozofskog fakulteta i aktivista Demokratske stranke Dejan Bagarić, teško je pretučen u subotu uveče u Univerzitetskom kampusu.

Pretučen jedan od organizatora protesta "Jedan od pet miliona"Deja Bagarić, foto: poceloje.rs

Bagarića su napali njemu nepoznati ljudi, nedaleko od studentskog restorana, oborili ga na asfalt i zadali mu više udaraca, neposredno posle završetka sinoćnjeg protesta u Novom Sadu, saopštili su iz Demokratske stranke i organizatori protesta "Jedan od pet miliona".

Sa brojnim podlivima i povredama od udaraca po glavi i telu, primljen je u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine, gde mu je ukazana lekarska pomoć i gde je ostao preko noći, kako bi lekari pratili njegovo zdravstveno stanje.

Demokratska stranka zahteva od novosadske policije i tužilaštva da u najkraćem roku identifikuju, uhapse i izvedu na sud sve napadače na Dejana Bagarića.

"Imajući u vidu sve okolnosti pod kojim se dogodio mučki napad na mladića koji na svim protestima nosi bedž sa likom ubijenog premijera Zorana Đinđića, više nego osnovana je pretpostavka da je Bagarić napadnut zbog svojih političkih aktivnosti", kažu u DS-u.

Oni dodaju da je sinoćni napad treći slučaj u kojem su mete napada bili mladi ljudi koji učestvuju u organizaciji protesta u Novom Sadu, a samo dan ranije, takođe u novosadskom Univerzitetskom kampusu, pretučena su dvojica studenata i aktivista organizacije “Krov nad glavom”.

"Teško je poverovati u to da je takva serija napada puka slučajnost i da nije reč o pokušaju vladajućeg režima da golim nasiljem razbije proteste", zaključuju u DS-u.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
19°
Vlažnost: 73%
Pritisak: 1005.6 mb
Vetar: 1 m/s, SE
Sub 16° - 33° Sunčano
Ned 17° - 36° Sunčano

Anketa

Kupate li se na Štrandu?