Pretučeni aktivisti "Krov nad glavom"

08:06:00 08.06.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Dvojica aktivista Združene akcije "Krov nad glavom", studenti Marko Đelević i Mihajlo Nikolić, mučki su napadnuti u petak popodne ispred Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, od strane dvojice nepoznatih maskiranih napadača, koji su lepili plakate "Srpske desnice", saopštili su u "Krov nad glavom".

Pretučeni aktivisti "Krov nad glavom"

U toj organizaciji, koji okuplja ljude koji se bore za pravo na stanovanje i protive se prinudnim iseljenjima i privatnim izvršiteljima, kažu da su njihovi aktivisti napadnuti metalnim šipkama i boskerima.

"Mučki su napadnuti metalnim šipkama i boskerima od strane dvojice nepoznatih maskiranih napadača, koji su lepili plakate „Srpske desnice“. Svima je poznato da je „Srpska desnica“ podružnica Srpske napredne stranke i režima koja za njih obavlja prljave poslove. Ovim napadom na najbolji način se razotkriva prljava uloga raznoraznih desničarskih organizacija, koje pod direktnom kontrolom Srpske napredne stranke i režima služe za obračun sa neistomišljenicima i ljudima koji se bore za bolje i pravednije društvo", saopštili su iz "Krov nad glavom".

Oni dodaju da je ovaj napad dobar primer šta nam, kako ističu, donosi povećanje represije i rešenost države da kriminalizuje solidarne građane donošenjem novog zakona o izvršenju i obezbeđenju.

"Krvave glave naših aktivista najbolji su dokaz neophodnosti borbe protiv onih koji profit i moć stavljaju ispred života svih nas. Podsećamo da su naši članovi Marko i Mihajlo danas učestvovali u odbrani porodice Ninić od iseljenja iz jedinog krova nad glavom", kažu u "Krov nad glavom".

Oni dodaju da ih ovakvi napadi na njihove članove i organizaciju, kao i, kako kažu, bilo kakvi novi zakoni i kriminalizacija solidarnosti, neće sprečiti da se bore za pravo svakog čoveka da ima krov nad glavom.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
12°
Vlažnost: 77%
Pritisak: 1004.5 mb
Vetar: 2 m/s, E
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?