Pretučeni mladići albanske nacionalnosti u Futoškoj ulici

16:10:00 08.10.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Dvojica mladića albanske nacionalnosti G. B. (20) i C. M. (19) pretučena su u noći između subote i nedelje, a jedan od njih je u životnoj opasnosti.

Incident se dogodio u Futoškoj ulici, na taksi stanici ispred Ruleta "Gaja", nešto posle ponoći kada su četiri napadača pretukla dvojicu mladića.

Pretučeni mladići albanske nacionalnosti u Futoškoj ulicifoto: kcv.rs

U Kliničkom centru Vojvodine je rečeno da je C. M. primljen sa teškim telesnim povredama, od kojih je najteža povreda glave, da je operisan i da je u šok sobi Urgentnog centra. Drugi povređeni mladić zadobio je lakše telesne povrede i pušten je istog dana, nakon hospitalizacije, na kućno lečenje.

Dvadesetogodišnji G.B. ispričao je za portal 021.rs da ne može da tvrdi da su se našli na meti grupe huligana zato što su pričali na albanskom, jer, kako kaže, napadači teško da su mogli da čuju više od jedne, dve reči koje su prozborili. On sumnj da su napadnuti nasumično, jer su se samo našli na ulici pred grupom huligana koja je već učestvovala u tuči na tom mestu.

- Bili smo u izlasku u Laze Telečkog i krenuo sam da ispratim druga do taksija, jer ne zna dobro srpski. Pretrčali smo raskrsnicu kod Futoške pijace i krenuli ka vozilu koje je bilo ispred pekare. Tu sam mu rekao na albanskom otprilike "požuri da ne ode taksi" i tada su nam prišla dva momka. Jedan od njih mi se uneo u lice i rekao "imaš li neki problem sa mnom" i tek što sam rekao da ne znam ko je i da nema nikakvih problema, počeli su da me udaraju. Pao sam dole i video da i mog druga udaraju. Dobili smo više udaraca od te dvojice i još dvojice ili trojice koji su potom prišli i posle minut udaranja i šutiranja pobegli - ispričao je G.B. za 021.rs.

Policija intenzivno traga za osumnjičenima, a pronađen je i snimak sa obližnje nadzorne kamere koji bi mogao pomoći da se oni identifikuju.

Napad su osudili Demo Beriša iz Matice Albanaca, muftija vojvođanski Muhamed ef. Ziljkić, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija, Građanska Vojvodina, Inicijativa mladih za ljudska prava, poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković, pokrajinski i gradski odbor Demokratske stranke, Vlada Vojvodine i mnoge druge institucije, političke stranke, udruženja građana i pojedinci.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, takođe je najoštrije osudio napad na ove mladiće. On je kazao da je takav čin nezakonit, nečasan i nemoralan.

"Moram da skrenem pažnju takvim izgrednicima, koji misle da su patriote, ako bez razloga napadaju ljude druge nacionalnosti, da razmisle o tome, da li na taj način možda ugrožavaju bezbednost Srba na Kosovu i Metohiji, pa možda i u drugim mestima gde Srbi žive", rekao je Vučević.

Izvor: 021.rs, Blic, novisad.com


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
11°
Vlažnost: 67%
Pritisak: 999.2 mb
Vetar: 1 m/s, E
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?