Preventivni pregledi mladeža u ponedeljak u Domu zdravlja „Novi Sad“

19:05:00 11.05.2023, Komentara: 2

Novi Sad – Novosađani će moći u ponedeljak, 15. maja da obave preventivne preglede mladeža. Akcija besplatnih pregleda organizuje se u okviru preventivne kampanje „Euromelanoma dan“, a preglede će obavljati dermatolozi Doma zdravlja „Novi Sad“.

Preventivni pregledi mladeža u ponedeljak u Domu zdravlja „Novi Sad“


Cilj ove evropske kampanje jeste rano otkrivanje malignih tumora kože. Osim pregleda kod dermatologa, cilj je i da se promoviše značaj prevencije, rane dijagnoze i ranog lečenja raka kože, prvenstveno melanoma.

Građani koji su zainteresovani za ove preglede treba da se prijave do nedelje, 14. maja online (OVDE) ili pozivom na broj telefona 061/24-89-703.

Kako navode u Domu zdravlja, svaki građanin će dobiti termin pregleda i ime lekara, kao i naziv objekta gde treba da dođe, na Limanu ili objekat „Zmaj Ognjena Vuka“.

Iz ove ustanove dodaju i da građani koji ne uspeju da zakažu pregled u okviru ove kampanje, mogu preventivni pregled kože da obave kod dermatologa, sa uputom izabranog lekara i u zakazanom terminu.

Stopa obolevanja od melanoma je u stalnom porastu, pre svega zbog nekontrolisanog izlaganja UV zračenju u prethodnim decenijama.

- Osim toga, rizik je i izlaganje veštačkim izvorima UV zračenja, odnosno upotreba solarijuma. Pregledi kože i pregledi mladeža kod dece i odraslih sa dermoskopijom obavljaju se u svakodnevnom radu dermatologa i tada pacijenti dobiju savete o faktorima rizika, zaštiti kože od sunca, načinu samopregleda kože i daljim dermatološkim kontrolama – napominju u Domu zdravlja „Novi Sad“.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

2 komentar(a)

Sonja

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Jako lepa i humana akcija, ali samo jedan dan za ceo Novi Sad sa prigradskim naseljima je nedovoljno.Nisam uspela onlaj da zakažem za supruga, a na telefon se niko ne javlja.


Petar

Isti slucaj. Online nema slobodnog termina, a navedeni broj tel je nedostupan. Bas glupavo.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
10°
Vlažnost: 62%
Pritisak: 1005.7 mb
Vetar: 4 m/s, NW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?