Preventivni pregledi povodom Svetskog dana borbe protiv dijabetesa

17:11:00 13.11.2017, Komentara: 0

Novi Sad – Povodom obeležavanja 14. novembra, Svetskog dana borbe protiv šećerne bolesti, Dom zdravlja „Novi Sad“ i Institut za javno zdravlje Vojvodine organizuju sutra nekoliko akcija u okviru kojih će Novosađani i Novosađanke moći da provere nivo šećera u krvi i posavetuju se sa stručnjacima.

Preventivni pregledi povodom Svetskog dana borbe protiv dijabetesa


Na samom početku dana, od 7.30 do 8.30 sati građani će moći da obave preventivne preglede u holu Instituta za javno zdravlje Vojvodine. U tom periodu omogućeno je uraditi test određivanja vrednosti šećera u krvi, merenje telesne mase i telesne visine, utvrđivanje indeksa telesne mase kao i konsultacije sa medicinskim osobljem.

Ekipe Doma zdravlja „Novi Sad“ biće sutra od 9 do 11 sati u objektu „Alba“ kompanije Univerexport i u holu autobuske stanice. Građani će moći da izmere nivo šećera iz kapi krvi, visinu krvnog pritiska, težinu, da odrede indeks telesne mase i dobiju savet za pravilnu ishranu i prevenciju šećerne bolesti.

Osim redovnog predavanja u Savetovalištu za dijabetes u ambulanti na Limanu IV, gde će od 17 sati biti reči o insulinskoj rezistenciji, u 13 časova će biti održano i predavanje sa temom „Žene i ishrana u prevenciji i lečenju dijabetesa“. Predavač je dr Olgica Jukić-Neatnica.

Savetovalište za mlade Doma zdravlja „Novi Sad“ održaće sutra od 13.45 do 14.35 časova javni čas u osnovnoj školi „Đorđe Natošević“ u ul. Maksima Gorkog 54, a biće omogućeno i individualno savetovanje sa predstavnicima Udruženja roditelja dece obolele od dijabetesa „Plavo srce 021“.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
16°
Vlažnost: 36%
Pritisak: 1000.1 mb
Vetar: 1 m/s, NNE
Ned 6° - 12° Moguća kiša
Pon 4° - 14° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?