Preventivni pregledi sutra i u Dečijoj bolnici

13:05:00 25.05.2024, Komentara: 0

Novi Sad – U nastavku akcije besplatnih preventivnih pregleda, koji se sprovode u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije, osima u objektu Doma zdravlja „Novi Sad“ na Limanu i Poliklinici Kliničkog centra Vojvodine sutra su pregledi omogućeni i u Dečjoj bolnici.

Preventivni pregledi sutra i u Dečijoj bolnici


Tom prilikom, od 8 do 17 časova, biće održani fizijatrijski pregledi dece predškolskog i školskog uzrasta, kojima će biti pregledani kičma, stopala i celokupni lokomotorni sistem.

Kako navode iz Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, svi pacijentri kod kojih bude uočene nepravilnosti tokom pregleda ili u rezultatima biće odmah upućivani na dalju dijagnostiku i preglede već u toku nedelje.

Apeluje se na roditelje dece predškolskog uzrasta, koja usled nedovoljno fizičke aktivnosti i uvećanja vremena koje provode ispred ekrana mobilnih telefona imaju probleme lokomotornog sistema, odnosno kičmenog stuba

Podsetimo, protekle nedelje je 23 hiljade građana obavilo preventivne preglede, a kod 1.800 uočene su zdravstvene nepravilnosti. Oni su poslati na dalju dijagnostiku i lečenje.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
20°
Vlažnost: 88%
Pritisak: 1004.4 mb
Vetar: 2 m/s, N
Pon 17° - 31° Mogući pljuskovi
Uto 17° - 33° Sunčano

Anketa

Na lokalnim izborima glasam za: