Priče o besmislu rata prikazane kroz fotografije

13:03:00 05.03.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Izložba fotografija Hrvoja Polana "Priče o besmislu" i tribina "Najvažnije ne" biće održane u ponedeljak, 7. marta, u Studiju M. Izložba će biti otvorena u 18.30 sati, a tribina, koja se odnosi na pitanje "Da li je reći NE ratu herojski čin?", u 19 sati.

Priče o besmislu rata prikazane kroz fotografije

Izložba "Priče o besmislu" sadrži 44 crno-bele dokumentarne fotografije, koncipirane u četiri celine. Zabeležene su u Iraku, Gazi, Zapadnoj obali i Tovarniku. Svaka fotografija na snažan i upečatljiv način ilustruje priču o apsurdu rata.

"Neke od njih su veoma uznemirujuće, ali to i jeste cilj izložbe, jer, prema rečima autora, 'stvarnost u kojoj deca ginu bez milosti je uznemirujuća i strašna, a fotografije su najbolji medij za pronošenje empatije'. Svaku foto-celinu dopunjuju i kratki tekstovi sa šturim, ali surovim podacima o posledicama kojima su izložene žrtve konfliktnih situacija, pre svega deca", kažu organizatori Vojvođanski građanski centar i Radio-televizija Vojvodine.

Tribina će prisutnima pružiti priliku da izađu iz okvira Hrvojevih fotografija i priča koje one nose, i na njoj će pokušati da sagledaju univerzalnost besmisla ratovanja i sukoba, analiziraju i neke druge događaje i iskustvo država nastalih u raspadu Jugoslavije.

Govornici će, osim autora izložbe Hrvoja Polana, biti novinar Teofil Pančić, aktivistkinja Žene u crnom Staša Zajović, filmski reditelj i scenarista Želimir Žilnik i novinarka i aktivistkinja Branislava Opranović.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
16°
Vlažnost: 36%
Pritisak: 1000.3 mb
Vetar: 3 m/s, ENE
Ned 6° - 12° Moguća kiša
Pon 4° - 14° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?