Pridružite se čišćenju Bećarca i Oficirca

09:07:00 29.07.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Subota, 1. avgust, biće "Dan D" za novosadske plaže. Tako bar kažu članovi neformalne grupe građana "Novi Sad ima srce", koji će tada očistiti Bećarac i Oficirac. Oni će to uraditi u saradnji sa JKP "Gradska čistoća" i brojim Novosađanima, koje pozivaju da im se pridruže.

Pridružite se čišćenju Bećarca i Oficirca

Jovica Vukša, iz "Novi Sad ima srce", kaže da je malo Novosađana, koji po ovim vrućimana nisu potražili spas na nekoj od gradskih plaža, a kako su Bećarac i Oficirac divlje plaže smeće koje ostaje iza ljudi niko ne odnosi.

"Dodajte tome neke nesavesne građane, malo naše birokratije i uskoro naše plaže, naši prelepi biseri, postaju ruglo grada. Ideja je da za par sati, od devet ujutru, počistimo što veću površinu uz Dunav na plažama Bećarac i Oficirac, a posle ćemo na kupanje", kaže Vukša.

On dodaje da će "Čistoća" odmah odneti sve sakupljeno smeće, da su džakovi obezbeđeni i da oni koji žele da im pomognu treba da ponesu rukavice, ako ih imaju, a ako ne, i imaju i oni malo njeihovih koje mogu pozajmiti.

"Dunav je naše more, naše dvorište. Budi Novosađanin. Ne čistimo ga mi drugima, to je naš Dunav, naš Novi Sad", zaključak je grupe "Novi Sad ima srce".


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 81%
Pritisak: 1001.6 mb
Vetar: 1 m/s, ESE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?