Prihvaćeno pet inicijativa za Februarsku nagradu, kandidati profesori i umetnici

16:01:00 13.01.2023, Komentara: 0

Novi Sad - Komisija za obeležavanje praznika i dodelu priznanja Novog Sada prihvatila je pet inicijativa za Februarsku nagradu za 2022. godinu.

Prihvaćeno pet inicijativa za Februarsku nagradu, kandidati profesori i umetnici


Predloženi kandidati su direktorka Gimnazije „Isidora Sekulić“ mr Ružica Vukobratović (podnosilac inicijative Savet roditelja Gimnazije „Isidora Sekulić“, prof. psiholog Biljana Matić i prof. Jelena Gruba), prvakinja Baleta Srpskog narodnog pozorišta Ana Đurić (podnosilac inicijative Srpsko narodno pozorište, Udruženje baletskih umetnika Vojvodine i Baletska škola u Novom Sadu), violinista i redovni profesor Akademije umetnosti Novi Sad mr Stefan Milenković (podnosilac inicijative Udruženje građana VALMARO TRIO i Akademija umetnosti Univerziteta u Novom Sadu), direktor Folklornog udruženja „Veliko kolo“ iz Veternika Milan Veselinović (podnosilac inicijative Dušica Družetić) i profesor u penziji mr Boško Brzić (podnosilac inicijative Vladimir Cvijić Spremo).

Članovi Komisije će na sledećoj sednici predložiti kandidata za Februarsku nagradu, a konačnu reč daće odbornici i odbornice Skupštine Grada Novog Sada.

Februarska nagrada dodeljuje se kao društveno priznanje za najznačajnija dela i dostignuća građana Novog Sada koja su u duhu negovanja slobodarske tradicije Grada i jedinstva svih njegovih građana. Ovo priznanje Skupština grada dodeljuje građaninu za objedinjene napore koji su u duhu slobodarskih tradicija Grada, negovanja međuljudske tolerancije i jedinstva svih njegovih građana za aktivnosti i dela koja afirmišu ime i tradiciju, slavu i renome Grada Novog Sada, doprinos u kulturi, umetnosti, književnim delima, izučavanju istorijske građe i naučno istraživačke delatnosti u celini i istaknutom angažmanu u humanitarnim, socijalnim i zdravstvenim oblastima, a povodom Dana Grada - 1. februara, dana kada je 1748. godine Novi Sad proglašen slobodnim kraljevskim gradom.

Među prethodnim dobitnicima su kompozitor Stevan Divjaković, Ivana Španović, Tihomir Vejnović, i drugi.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
22°
Vlažnost: 50%
Pritisak: 1005.1 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Sub 12° - 28° Pretežno sunčano
Ned 13° - 28° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?