Prijava dece u vrtiće moguća i elektronskim putem

13:04:00 16.04.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Konkurs za upis dece u Predškolsku ustanovu "Radosno detinjstvo" Novi Sad za radnu 2018/2019. godinu biće objavljen 22. aprila, a roditelji će decu moći da prijave i putem internet aplikacije.

Prijava dece u vrtiće moguća i elektronskim putem

Član Gradskog veća za obrazovanje mr Vladimir Jelić kaže da će se na ovaj način izbeći nepotrebne gužve, a roditelji neće plaćati ni razne takse koje su ranije morali.

"Aplikacija za popunjavanje putem interneta je jednostavna za korišćenje i podrazumeva unos samo elementarnih podataka, imena, prezimena deteta i roditelja i matični broj, a sve ostale potrebne podatke predškolska ustanova dobija automatski iz jedinstvene baze podataka. Na ovaj način smo maksimalno pojednostavili upis dece u novosadske vrtiće, a u isto vreme i onemogućili eventualne zloupotrebe sa falsifikovanom dokumentacijom pojedinih nesavesnih roditelja, koje smo imali u prošlosti,“ rekao je Jelić.

Prijava seelektorniski može podneti samo za dete koje nije iz društveno osetljive grupe (deca žrtava nasilja u porodici, deca sa smetnjama u psihofizičkom razvoju, deca iz porodica koje koriste neki oblik socijalne zaštite, i dr.) zato što se za dete iz društveno osetljivih grupa Predškolskoj ustanovi mora dostaviti dokumentacija kojom se dokazuje navedeno.

Roditelji koji ne žele da koriste internet, prijave na konkurs za upis dece, sa potrebnom dokumentacijom, podnose Predškolskoj ustanovi „Radosno detinjstvo“ Novi Sad, u Ulici Pavla Simića broj 9, na pisarnici Predškolske ustanove, i to: ponedeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom od 8 do 14 sati, a sredom od 8 do 17 sati.

Prijavu je potrebno podneti i za decu sa liste čekanja. Konkurs traje do 9. maja.

Izvor: Dnevnik.rs

Ilustracija: Leonid Mamchenkov / CC BY


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
20°
Vlažnost: 43%
Pritisak: 994.6 mb
Vetar: 4 m/s, S
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?