Prijave protiv klanica zbog ispuštanja otpadnih voda u Dunav

15:09:00 02.09.2015, Komentara: 1

Novi Sad - Protiv klanica Matijević, Neoplante i firme Trifunović, Vojvođanski sekretarijat za vodoprivredu podneo je prijave jer ispuštaju otpadne vode u gradsku kanalizaciju i Dunav.

Pokrajinski sekretar za vodoprivredu Branislav Bogaroški objasnio je da je vodna inspekcija, koja je u sastavu tog sekretarijata, obavila kontrolu mesne industrije "Matijević", Neoplante i firme "Trifunović" i da su kod svih utvrđene nepravilnosti.

On je dodao da je pokrajinska inspekcija i novosadskom JKP "Vodovod i kanalizacija" naložila "ishodovanje vodnih akata", koje to preduzeće ne poseduje.

Prijave protiv klanica zbog ispuštanja otpadnih voda u Dunav

Pokrajinski sekretar je objasnio da je inspekcija kontrolisala sve što je u njenoj nadležnosti, što podrazumeva i ispunjenost uslova o ispuštanju otpadnih voda u kanalizaciju i Dunav.

"Evidentno je da je Pokrajinski sekretarijat učinio sve što je u našoj moći da se spreči dalje postupanje sa kojim smo se sretali u tri navrata. Sasvim je sigurno da ovo pitanje ne sme da bude pitanje za politička prepucavanja i prebacivanje odgovornosti, već svaki od organa koji ima nadležnosti treba da postupi na isti način kao mi i pokuša da spreči dalje izlivanje klaničnog otpada u Dunav, umesto što se sada prebacuje odgovornost na druge i kroz nečinjenje omogućavaju akcidenti", istakao je Bogaroški, za agenciju "Beta".

Prema njegovim rečima, kada bi sve institucije u lancu nadležnosti radile svoj posao situacija bi bila daleko bolja.

"Mi sami ne možemo da rešimo ništa, već samo segment koji je u našoj ingerenciji, što smo uradili i to očekujemo i od drugih, kao i od novosadskog Vodovoda", rekao je pokrajinski sekretar za vodoprivredu.

U poslednjih mesec i po dana crvena tečnost je tri puta primećena na ispusnom mestu kanalizacije u Dunav kod Keja u Novom Sadu. Tačno poreklo tečnosti nije utvrđeno, ali su analize Instituta za javno zdravlje Vojvodine pokazale da sadrži fekalije, bakterije i elemente krvi.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

bax

, *.dynamic.sbb.rs

Matijevic ima dozvolu da ispusta krv ima para pa mu se moze


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 93%
Pritisak: 999.7 mb
Vetar: 1 m/s, SE
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?