Prijave za prvi upisni rok za osnovne i integrisane studije 24, 25. i 26. juna

17:04:00 16.04.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Senat Univerziteta u Novom Sadu je, na sednici održanoj elektronskim putem, utvrdio okvirne termine konkursnih rokova za upis studenata na svim nivoima studija na UNS u školskoj 2020/2021. godini.

Prijave za prvi upisni rok za osnovne i integrisane studije 24, 25. i 26. juna


U prvom upisnom roku za osnovne i integrisane studije, prijavljivanje kandidata je 24, 25. i 26. juna, a prijemni ispiti biće održani 30. juna, 1. i 2. jula. Završetak prvog upisnog roka planiran je za 22. jul.

U drugom upisnom roku prijavljivanje je 1. i 2. septembra, prijemni ispiti su 3. i 4. a taj rok završava se 25. septembra, navedeno je u saopštenju UNS-a.

Za upis u prvu godinu master, specijalističkih i doktorskih studija krajnji termini za prijavu kandidata su, u prvom roku do 19. oktobra, a u drugom 30. oktobra.

Prorektorka za nastavu prof. dr Sanja Podunavac Kuzmanović izjavila je da će, nakon te odluke, pojedinačni fakulteti utvrditi tačne termine za prijavu kandidata za polaganje prijemnih ispita, kao i tačne datume polaganja prijemnih ispita.

- Pojedini fakulteti odstupiće od utvrđenih termina konkursnih rokova zbog specifičnosti prijemnog ispita, kao i zbog prethodne provere sposobnosti kandidata za upis na određene studijske programe. To su Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, Akademija umetnosti, Pedagoški fakultet kao i Učiteljski fakultet na mađarskom nastavnom jeziku, dok će termin održavanja prijemnog ispita na Medicinskom fakultetu biti usklađen sa odlukom Zajednice medicinskih fakulteta Srbije - precizirala je prorektorka.

Planirano je da se u prvu godinu svih nivoa studija u idućoj školskoj godini na UNS upiše 15.950 studenata. Za 8.318 studenata školovanje bi bilo finansirano iz državnog budžeta, dok je 7.632 mesta planirano za samofinansirajuće.

Za osnovne i integrisane studije planirano je 9.248 mesta.

- U ovom trenutku ne možemo da govorimo o tačnom broju studenata koji će u narednoj školskoj godini moći da se upiše u prvu godinu studija, jer Pokrajinska vlada donosi konačnu odluku o broju studenata na pojedinačnim studijskim programima - dodala je prorektorka.


Izvor: 021


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
14°
Vlažnost: 63%
Pritisak: 1003.0 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?