Prikuplja se novac za kupovinu magnetne rezonance za Dečju bolnicu

17:11:00 17.11.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Danas je počela humanitarna akcija "Magnet za ljubav", kojom se prikuplja novac za nabavku magnetne rezonance (MRI) za Dečju kliniku, kao i prateće opreme i prvog specijalnog inkubatora za MRI dijagnostiku prevremeno rođenih beba, novorođenčadi, dece i omladine.

Vrednost opreme je oko 750.000 evra, a kupovinom će Dečija bolnica u Novom Sadu postati prva na kojoj će se raditi dijagnostikovanje MRI aparatima prevremeno rođenim beba.

Prikuplja se novac za kupovinu magnetne rezonance za Dečju bolnicu

Slobodan Grebeldinger, direktor Dečje bolnice, kaže da je smrtnost u ovoj ustanovi veoma mala i iznosi 0,357 godišnje, a takve rezultate omogućavaju stručni kadar i sofisticirana oprema, koji su primer i za najveće zdravstvene ustanove.

"Ipak nedostaje nam važan uređaj za dijagnostiku, a to je magnetna rezonanca. Trenutno preglede magnetnom rezonancom za pacijente Dečje bolnice uslužno obavljaju Klinički centar Vojvodina i Institut za radiologiju. Te zdravstvene institucije naše pacijente često primaju i preko reda jer se radi o deci, ali treba naglasiti da pregled jednog deteta traje prosečno koliko pregled pet odraslih pacijenata", rekao je Grebeldingenr.

On je dodao da je najbolji pokazatelj koliko je Dečjoj bolnici neophodan MRI aparat to što se pregledi dece na magnetnoj rezonanci rade odmah ukoliko su hitni, a ukoliko ne, liste čekanja "idu čak i do 18 meseci".

Zato fond "Magnet za ljubav" poziva sve pojedince i kompanije da svoje donacije uplate na žiro račun AIK banke broj 105-555511-36.

Ovu humanitarnu akciju su pokrenule kompanije MK Grupa i TDE Service zajedno sa Institutom za zdravstvenu zaštitu dece i Vojvodine. Glavni promoteri akcije "Magnet za ljubav" su glumci serije "Državni posao".


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
20°
Vlažnost: 43%
Pritisak: 994.8 mb
Vetar: 4 m/s, S
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?