Prikupljanje pomoći za beskućnike 16. decembra

09:12:00 13.12.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Akcija prikupljanja pomoći za beskućnike, štićenike Svratišta u Novom Sadu biće održano u sredu, 16. decembra na dvema lokacijama u gradu tokom dana.

Prikupljanje pomoći za beskućnike 16. decembra


Pod sloganom „Daruj, ugrej, nahrani“, Grupa B1 koja organizuje akciju pozvala je građane da poklone toplu odeću, obuću, higijenska sredstva i konzerviranu hranu.

Aktivisti Grupe B1 dežuraće tog dana od 10 do 12 sati kod Pošte ispred udruženja kuda.org (Braće Mogin 2) i od 14 do 16 sati ispred Univera (kod nekadašnje Robne kuće Detelinara).

Deo beskućnika u Novom Sadu, koji su zbrinuti u dnevnom i noćnom smeštaju u Svratištu, u toku jednog dana dobiju dva skromna sendviča i topli napitak, što im obezbeđuje grad. U Svratištu dva puta nedeljno mogu da se okupaju i presvuku u čistu odeću.

- Taj dar zavisi samo od dobre volje svih nas Novosađana koji svojim sugrađanima poklone odeću, obuću i higijenska sredstva. Samo jedne čarape, donji veš, jedna pašteta, mesni doručak ili gotovo jelo, jedan sapun ili pasta za zube - neprocenjivo je topao dar - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da bi velika pomoć, koja čuva ljudsko dostojanstvo, bila i darivanje pelena za odrasle.

- Beskućnici su naše komšije - Budi jedan od humanih, solidarnih Novosađana, daruj, ugrej, nahrani mnoge među nama koji nemaju - poručila je Grupa B1.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
11°
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1004.5 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?