Prikupljanje pomoći za izbeglice

10:11:00 01.11.2015, Komentara: 1

Novi Sad - Građani koji žele da pomognu izbeglicama, koji prolaze kroz Srbiju ka zemljama Zapadne Evrope bežeći od rata, mogu to uraditi narednih nekoliko dana i u Novom Sadu.

Prikupljanje pomoći za izbeglice

Organizacije za kontakt, koje su na terenu i u neposrednom kontaktu sa ljudima kojima treba pomoć su: Vojvođanski građanski centar, Balkan Idea, Kolping centar Srbije, Udruženje mladih za društveni aktivizam, Novosadska biciklistička inicijativa i Volonterski centar Vojvodine.

Oni koji žele da pomognu u ove centre mogu doneti flaširanu vodu, toplu odeću i obuću (pre svega, zimsku garderobu), konzerviranu hranu i hsredstva za higijenu (sa akcentom na uloške za žene, pelene za bebe i maramice).

To je rečeno i na tribinu "Izbeglička kriza - u tuđim cipelama", u organizaciji nekoliko NVO, na kojoj su govorile novinarka RTV Vanja Đurić, Slavica Ranisavljev iz Udruženja mladih za društveni aktivizam, Dobrila Marković iz Novosadskog humanitarnog centra i Jovana Vinčić iz Centra za pomoć i zaštitu tražilaca azila, koje su od početka izbegličke krize bile u kontaktu sa izbeglicama. One su prisutnima objasnile poteškoće sa kojima se izbeglice susreću u bekstvu od ratnih uslova u matičnim zemljama.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Marija

, *.dynamic.sbb.rs

Pošaljite adrese mesta gde se može odneti pomoć i vreme!


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
14°
Vlažnost: 100%
Pritisak: 1004.5 mb
Vetar: 1 m/s, NNW
Sre 13° - 22° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 13° - 21° Mogući pljuskovi

Anketa

Treba li poništiti izbore?