Pripadnik Žandarmerije prvi stigao do krsta

17:01:00 19.01.2019, Komentara: 0

Novi Sad – Marko Vučković, pripadnik Specijalističke jedinice Žandarmerije, prvi je stigao do Bogojavljenskog krsta u plivanju koje su šesti put za redom organizovale Srpska pravoslavna crkva i Mesna zajednica Sremska Kamenica.

Pripadnik Žandarmerije prvi stigao do krsta

foto: Grad Novi Sad

Ove godine za Bogojavljenski krst, plivalo je preko 100 učesnika, od toga 3 žene, a razdaljinu od 33 metra prvi je preplivao Marko Vučković. Među učesnicima je bio i član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetičanin.

Časni krst ima posebnu simboliku, cilj plivanja za njega na Bogojavljenje je dobijanje božijeg blagoslova i on predstavlja simbol zdravlja za sve ljude koji plove i koji će ploviti tom rekom.

Nakon liturgije koja je održana u Hramu rođenja presvete Bogorodice, krst je spušten do Dunava nadomak stadiona „Fruškogorac“, a zatim je zamenik gradonačelnika Srđan Kružević, zajedno sa predsednikom Mesne zajednice Sremska Kamenica Ljubomirom Lasicom, osveštani ledeni krst položio u Dunav.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
10°
Vlažnost: 100%
Pritisak: 994.8 mb
Vetar: 2 m/s, E
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?