Pripremite se za Cinema City

17:06:00 28.06.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Osmi Cinema City - internacionalni filmski festival, počinje sutra i trajaće do 5. jula u Kineskoj četvrti i Limanskom parku u Novom Sadu. Pod sloganom "Na pravom mestu u pravo vreme" publika će imati priliku da premijerno pogleda 70 filmskih ostvarenja u okviru šest raznovrsnih selekcija!

Pripremite se za Cinema City

Cinema City je nastao u cilju promocije mladih filmskih autora i nezavisne produkcije iz zemlje, regiona i sveta. Takođe, u okviru Festivala će biti predstavljena ostvarenja i legendarnih autora.

Program konceptualno čine tri celine - Cinema City filmovi (predstavlja neka od najboljih ostvarenja nove domaće i strane produkcije), Cinema City PRO (namenjen filmskim autorima i profesionalcima iz zemlje i regiona) i Cinema City muzika (žurke otvaranja i zatvaranja festivala).

Kako organizatori procenjuju, pažnju publike će najviše privući domaći filmovi iz selekcije Nacionalna klasa, glavne festivalske selekcije koja okuplja aktuelna ostvarenja domaće kinematografije. Biće predstavljeno ukupno 12 debitantskih, odnosno prvih i drugih filmova domaćih autora koji oblikuju sadašnjost i budućnost srpske kinematografije.

Festival otvara film "Panama", a biće prikazani i "Enklava", "Isceljenje", "Mali Budo", "Nebo iznad nas", "Ničije dete", "Off", "Okean", "Otvoreni kavez", "Spomenik Majklu Džeksonu", "Varvari", "Žigosana".

Za više informacija pratite njihov sajt.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
15°
Vlažnost: 45%
Pritisak: 1001.8 mb
Vetar: 3 m/s, NW
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?