Privatne cisterne fekalije istaču u gradsku kanalizaciju

17:07:00 12.07.2018, Komentara: 3

Novi Sad - Stanovnici Somborske ulice i Bulevara patrijarha Pavla svakodnevno muku muče sa neprijatnim mirisima. Oni kažu da su uzrok problema privatnici, koji u Veterniku i Futogu sakupljaju fekalne vode, a cisternu prazne u šaht gradske kanalizacije.

Privatne cisterne fekalije istaču u gradsku kanalizaciju


Kako navodi RTV, cisterna privatnog preduzeća svakog jutra između 7 i 7.30 prazni sadržaj u šaht gradske kanalizacije koji se nalazi na Bulevaru patrijarha Pavla. Neprijatni mirisi, koji se satima nakon toga šire bulevarom nepodnošljivi su, tvrdi profesionalni upravnik zgrada u toj ulici i dodaje da se dešava da cisternu prazne i nekoliko puta dnevno.

- Na žalbu stanara ove zgrade Somborske broj 13 i ostalih zgrada, na njihovu primedbu i na slike koje su mi slali svako jutro sam urgirao i reagovao kod nadležnih organa prema inspekciji, Komunalnoj inspekciji gde sam par puta išao usmenim putem da ih obavestim da se to dešava, na krajhu sam i pisao mejl sa obrazloženjem da se to radi u danima tim i tim u vremenu tom i tom i gde sam poslap i slike - kaže Slobodan Staparski, profesionalni upravnik zgrada.

Ddo rešenja problema nije došao iako problem postoji dve godine. Prema njegovim rečima, isto se dešava i na Novom naselju, na Bulevaru vojvode Stepe.

U Komunalnoj inspekciji kažu da su tokom ove godine dobili 54 prijave za ispuštanje sadržaja septičkih jama u gradsku kanalizaciju, zbog čega su novčano sankcionisali 12 osoba. Kazne se, kako navode, izriču na mestu događaja, a kreću se od 10.000 dinara za fizičko lice, 40.000 za preduzetnika, dok za pravna lica kazna ide i do 60.000 dinara.


Izvor: RTV


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

3 komentar(a)

Caca

, *.dynamic.sbb.rs

A tek da vidite sta rade vlasnici kuca sa ogromnim dvoristima u posedu ...Prave deponiju ns uglu ulica Milana Savica i Kapetana Berica...svo smece i stari namestaj pojedinci vuku kroz ulice da bi ostavili na mini deponiju koju su oni napravili ili prepube i onako stare i fotrajsle


Novosađanka

A gde mogu da istaču? Vlasnici privatnih kuća u prigradskim naseljima su srećni da postoje. Proverite u JKP "Vodovod i kanalizacija" koliko se po pozivu čeka da izađe na teren cisterna u domaćinstva. I šta onda urade? Izvuku jednu cisternu i odu. Zemlja okolo je toliko već zasićena da se jedan deo izlije iz zemlje i septička je već jednim delom popunjena. Objavite koliko građani čekaju na izlazak službe na teren koju dodatno plaćaju, a mnogi su već odavno platili priključke na kanalizacione mreže koje su poluosposobljene. Vama smrdi? Ljudi sa sela se guše i plivaju u sopstvenoj kanalizaciji.


Gloria

U blizini pomenute zgrade, pored perionice, nalazi se i deponija koju je 05.05.2018. godine pred svoju krsnu slavu napravio vlasnik firme MD inzenjering iz ulice Petefi Sandor 153. Dovezao sopstvene kamione i bagere, pretovario djubre koje se nalazilo ispred njegove kuce i ostavio. Ne pada mu napamet da odnese, sto je dokaz da novac ne moze da kupi kulturu. Trazili smo od cistoce da odnese jer smo videli pacove, ali nista. Kakva prestonica kulture!!!


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
17°
Vlažnost: 52%
Pritisak: 996.4 mb
Vetar: 4 m/s, SSW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?