Priveden autor snimka kažnjavanja bicikliste u Novom Sadu

17:06:00 01.06.2018, Komentara: 6

Novi Sad - Igor Mićić, autor snimka u kom se vidi kako policajac u pešačkoj zoni Novog Sada kažnjava biciklistu, dok pored njega prolazi automobil, bio je priveden. U MUP-u navode da je privođenje učinjeno na osnovu prethodno raspisane potrage, a u vezi sa jednim događajem koji je tužilac kvalifikovao kao krivično delo izazivanje opšte opasnosti, te da nema veze sa spornim snimkom.

Priveden autor snimka kažnjavanja bicikliste u Novom Sadu


Podsetimo, pre dva dana Mićić je objavio snimak kažnjavanja bicikliste zbog vožnje u pešačkoj zoni koji je usijao društvene mreže. On je danas za N1 izjavio da mu policija nije objasnila zbog čega su mu stavljene lisice na ruke, ali je dobio poziv na informativni razgovor povodom potencijalnog izazivanja opšte opasnosti.

- Niko nije znao da mi objasni do kraja zašto sam pozvan i zašto sam priveden, pogotovo što sam išao u pratnji policije sa interventnom policijom kroz centar grada. U pozivu piše da se pozivam kao građanin, što znači da sam mogao redovno da dobijem poziv i sam se pojavim. Po meni malo nije normalno, ali eto - to je možda rezultat onog mog snimka koji sam postavio - navodi Mićić.

Pošto nekoliko puta nije pronađen na prijavljenoj adresi stanovanja, prilikom jučerašnjeg legitimisanja ustanovljeno je da je za njim raspisana potraga, nakon čega je doveden u prostorije Policijske uprave u Novom Sadu, saopštio je MUP. Dodaje se da je Mićić ubrzo nakon toga pušten, uz obavezu da se u ponedeljak javi policiji, a u sklopu istrage rasvetljavanja krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti.

Njegovo privođenje nema nikakve veze sa snimanjem i dobacivanjem policijskom službeniku koji je pisao kaznu biciklisti, poručuju iz MUP-a Srbije.


Izvor: N1


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

6 komentar(a)

Sanja

, *.dynamic.a1.rs

Je li zabranjeno da vozi u pesackoj zoni biciklista? Jeste! Pa, zasto onda vozi... I zbog cega covek ometa policajca i snima dok radi svoj posao? Pravi se frajer... Bilo gde u svetu (sem mozda u africkim zemljama ne bi mogao ovako da se ponasa)... I sta, sad mu nije jasno?!... A popovi sto voze u pozadini sigurno imaju dozvolu i tu im niko nista ne moze... Ali, meni je muka od neobavestenih i polupismenih koji se prave pametni i sve znaju... Internet je dao neogranicene mogucnosti ogranicenim!


Milos

, *.du.xdsl.is

A šta popovi dostavljaju pa imaju dozvolu, koja se inače koristi izmedju 7-9h, 17-18h? Inače dotični policajac ulazi u pešačku zonu na motoru, ne peške, na motoru.


Ravratnik

, *.mbb.telenor.rs

Poštovana Sanja mislim da ste se tako razlupetali inda vam fali muške nege :)


mima

, *.dynamic.sbb.rs

Tako je Sanja.


Milos

, *.dynamic.sbb.rs

Bravo za komentar i podrska za policijsko reagovanje. Trebali bi konstantno revnosno da stite gradjane od divljanja biciklista, pogotovo u kasnijim popodnevnim satima, u Dunavskom parku, na trgu Svetozara Miletica, u Dunavskoj i Zmaj Jovinoj ulici.


Sta mi mozes

, *.i07-6.onvol.net

Nije zabranjeno voziti u pesackoj zoni ima znak da je dozvoljeno


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 93%
Pritisak: 1002.7 mb
Vetar: 2 m/s, W
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?