Priveden radijski voditelj Daško Milinović zbog navodnih pretnji poslaniku

12:12:00 30.12.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Radijski voditelj Daško Milinović priveden je u četvrtak pod sumnjom da je na internetu pretio narodnom poslaniku, saopštio je publici u svojoj vanrednoj emisiji "Alarm" koja je se emituje na internetu.

Priveden radijski voditelj Daško Milinović zbog navodnih pretnji poslanikufoto: N1 printscreen

Milinović je objasnio da su ga priveli na informativni razgovor, nakon čega mu je određen pritvor od 48 sati.

"Na sreću, nije trajalo 48 sati, odveli su me u Beograd, u Odeljenju za visoko-tehnološki kriminal sam dao iskaz. Ujutru su me izveli pred tužioca i potom pred sudiju. Dao sam iskaz pred tužiocem da smatram da je cela stvar smešna, objasnio o čemu se zapravo radi i da je to jedna politička brljotina. Posle toga sam isto ponovio i pred sudijom, koji je na svu sreću bio razuman, i ja sam prilično lepo izneo ceo slučaj i čovek me je razumeo", kazao je Milinović, dodajući da se na slobodi našao u petak u popodnevnim satima.

U kratkom uključenju na internetu sa svojim radijskim parom Mladenom Urdarevićem, on je poručio da je društvo u velikom problemu i da solidarnost nikada nije bila potrebnija.

Njegov kolega Mladen Urdarević našalio se da je već pripremio hiljadu majica "Free Milinović", ali da mu je kolega prebrzo pušten, te da nije uspeo da ih proda.

NUNS i NDNV najavili su da će o ovom slučaju obavestiti domaće i međunarodne organizacije koje se bave zaštitom ljudskih prava i slobode izražavanja, pratiti ovaj slučaj i zabeležiti ga kao još jedan od primera ugrožavanja medijskih sloboda i političkog nasilja nad novinarima u Srbiji.

Izvor: 021.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
18°
Vlažnost: 49%
Pritisak: 995.8 mb
Vetar: 5 m/s, SSW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?