Privedeni pa pušteni građani koji su branili iseljenje porodice Mandić

17:05:00 24.05.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Aktivisti koji su branili porodicu Mandić u Novom Sadu u Ulici Nikole Tesle 10, privedeni su u policiju kako bi dali izjave u vezi s današnjim protestom, saopštila je „Združena akcija Krov nad glavom“, nakon čega su pušteni.

Privedeni pa pušteni građani koji su branili iseljenje porodice Mandić

foto: Združena akcija Krov nad glavom Novi Sad

Kako je saopšteno, epilog je odlaganje izvršenja, ali i odvođenje „maricom“ svih okupljenih u policiju da daju iskaz. Privedeno je ukupno 17 građana.

- Komandir je od prvog kontakta sa našim aktivistima i aktivistkinjama, koji su kao i uvek mirno stajali ispred kapije doma porodice Mandić, bio jako neprijatan, vikao je, pretio upotrebom sile i oduzimanjem telefona. Zatim je rekao da će svi biti pohapšeni i pozvao 'maricu' i interventnu jedinicu - navedeno je u saopštenju.

Kako dodaju, nakon pola sata im je rečeno da se izvršenje odlaže, ali da svi okupljeni moraju u policiju da daju izjave, a zatim su svi uvedeni u 'maricu'. Svi su pušteni nakon što su dali izjave.

Aktivisti su saopštili da su branili iseljenje porodice jer još uvek čekaju na odgovor Apelacionog suda na žalbu na postupak iseljenja. Kako su pojasnili, Mandićeve su već dva puta pokušali da isele, a bez doma su ostali zbog nerešenih imovinsko-pravnih odnosa sa investitorom.

Snimak događaja možete pogledati na Fejsbuk profilu „Združena akcija Krov nad glavom Novi Sad“.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
11°
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1003.8 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?