Privedeni pomoćnik direktora „Gradskog zelenila“ i beogradski privrednik zbog zloupotreba na tenderu

15:09:00 01.09.2023, Komentara: 0

Novi Sad - Odgovorno lice jednog javnog preduzeća iz Novog Sada R. G. (53) i odgovorno lice privrednog društva iz Beograda P. M. (51) uhapšeni su zbog sumnje na zloupotrebu u vezi sa javnom nabavkom. MUP nije naveo koje javno preduzeće je u pitanju.

Privedeni pomoćnik direktora „Gradskog zelenila“ i beogradski privrednik zbog zloupotreba na tenderu


Portal 021.rs piše da su u pitanju pomoćnik direktora JKP „Gradsko zelenilo“, pedesettrogodišnji R. G. i beogradski privrednik. R.G. je zadužen za deo koji se odnosi na mehanizaciju, dok se beogradska firma bavi isporukom mašina i rezervnih delova.

Iz izvora bliskih istrazi, 021.rs nezvanično saznaje da su istražni organi pregledali niz nabavki „Gradskog zelenila“ i utvrdili nepravilnosti koje su rezultirale hapšenjem.

Za sada ni tužilaštvo ni policija nisu iznosili detalje oko ovog hapšenja, osim da su na slučaju zajedno radili Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva i Odeljenje za suzbijanje korupcije Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova.

U „Gradskom zelenilu“ za sada nisu mogli ništa da kažu povodom hapšenja jednog od pomoćnika direktora.

MUP je saopštio da se R.G. i P.M. nalaze na saslušanju u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije VJT. Očekuje se da nakon ispitivanja tužilac odluči da li će zatražiti pritvor za osumnjičene, nakon čega će sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu doneti odluku.

Kako je navedeno u saopštenju policije, R.G. i P.M. su preduzimali protivpravne radnje u postupku javne nabavke, tako što su se dogovarali o sačinjavanju ponude koja je zasnovana na lažnim podacima i koju je javno preduzeće prihvatilo, nakon čega je doneta odluka o dodeli ugovora. Ovim postupcima naneta je šteta javnom preduzeću.


Izvor: NoviSad.com, 021.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
18°
Vlažnost: 64%
Pritisak: 1013.2 mb
Vetar: 2 m/s, SSE
Uto 11° - 26° Sunčano
Sre 12° - 24° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?