Priznanje Novom Sadu za doprinos boljem upravljanju staklenom ambalažom

19:12:00 17.12.2022, Komentara: 0

Novi Sad – Novi Sad je zbog izuzetno dobrih rezultata dobio priznanje za doprinos boljem upravljanju staklenom ambalažom na Zapadnom Balkanu.

Priznanje Novom Sadu za doprinos boljem upravljanju staklenom ambalažom

Foto: Grad Novi Sad




Ova nagrada je dobijena na završnoj konferenciji projekta pod nazivom „Upravljanje staklenom ambalažom na Zapadnom Balkanu“.

Naime, Grad Novi Sad je u prošlog decembra potpisao Memorandum o razumevanju za projekat usmeren ka unapređenju sakupljanja i adekvatni tretman staklene ambalaže, razvijanje biznis modela primenljivog za Novi Sad, kao i promovisanje značaja primarne selekcije, reciklaže i koristi koje takvi procesi imaju za zdravlje ljudi i očuvanje životne sredine.

Jedan od ciljeva Projekta je i formiranje sakupljačke mreže za staklenu ambalažu kroz postavljanje odgovarajućih kontejnera koji su obezbeđeni u okviru ovog projekta.

Tako je na teritoriji Grada Novog Sada do sada postavljeno 143 kontejnera „zvona“ za prikupljanje staklene ambalaže u centru, na Limanu I,II,III i IV i na Novom naselju, a planira se postavljanje i u ostalim delovima grada.

Građani su, u periodu od maja do oktobra, odvojili 31.480 kilograma staklene ambalaže kroz ove namenske kontejnere, a primetan je rast količina iz meseca u mesec.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
27°
Vlažnost: 51%
Pritisak: 1012.2 mb
Vetar: 7 m/s, ESE
Uto 11° - 26° Sunčano
Sre 12° - 24° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?