Prodavali sanduke JKP „Lisje“ i oštetili firmu za oko 1,7 miliona dinara

20:10:00 15.10.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Četiri osobe su uhapšene zbog sumnje da su malverzacijama u vezi sa nabavkom pogrebne opreme prisvojili oko 1,7 miliona dinara i oštetili JKP „Lisje“.

Prodavali sanduke JKP „Lisje“ i oštetili firmu za oko 1,7 miliona dinara


Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su P. I. (48), odgovorno lice DOO „Večno konačište“ iz Kaća, G. Z. (47), odgovorno lice u tom privrednom društvu i zaposlen u JKP „Lisje“ Novi Sad, kao i D. I. (42) i J. L. (47), zaposleni u JKP „Lisje“.

Sumnja se da su D. I. i J. L., od 1. januara do 14. oktobra ove godine, iz magacina firme u kojoj su radili neovlašćeno iznosili drvene sanduke i prodavali ih osumnjičenima P. I. i G. Z. Na taj način D. I. i J. L. su oštetili JKP „Lisje“ za 1.757.830 dinara.

P. I. i G. Z su potom, kako se sumnja, sanduke preprodavali za gotov novac koji su zadržavali za sebe.

P. I. i G. Z. određeno je zadržavanje do 48 časova zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo pronevera u obavljanju privredne delatnosti u pomaganju, a D. I. i J. L. zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo pronevera u obavljanju privredne delatnosti u saizvršilaštvu.

Oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dodaju iz Ministarstva unutrašnjih poslova.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 75%
Pritisak: 1005.8 mb
Vetar: 4 m/s, NNE
Uto 2° - 11° Malo i umereno oblačno
Sre -1° - 14° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?