Produžen rok za idejna rešenja novog mosta, na mestu nekadašnjeg mosta Franca Jozefa

13:09:00 22.09.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Produžen je rok za predaju idejnih rešenja za novi most na stubovima nekadašnjeg mosta Franca Jozefa, zbog izmena i dopuna konkursne dokumentacije. Učesnici će radove sada moći da predaju do 5. novembra.

Produžen rok za idejna rešenja novog mosta, na mestu nekadašnjeg mosta Franca Jozefa

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije raspisala je urbanističko-arhitektonski konkurs 23. avgusta, a dokumentacija je dopunjena s 18 strana urbanističkih uslova, kao i odgovarajućih grafičkih priloga. Idejna rešenja s konkursa poslužiće kao osnova za gradnju novog objekta preko Dunava, kao i za uređenja tog dela Novog Sada i Petrovaradina.

Od učesnika se očekuje da predlože novo prostorno i konstruktivno rešenje pešačko-biciklističkog mosta i tunela s pristupnim komunikacijama, vezama s novosadske i petrovaradinske strane. Trebalo bi imati u vidu i mogućnost fazne realizacije projekta.

Rezultati konkursa biće objavljeni na sajtu Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije, kao i na portalu javnih nabavki. Za prva tri rada obezbeđene su novčane nagrade, i to četiri miliona dinara za prvo mesto, 2,5 miliona za drugo, dok će za trećenagrađeno rešenje biti izdvojeno milion dinara. Osim toga, odabrani žiri moći će da izabere i jedan rad za otkup u vrednosti od 200.000 dinara.

Budući da je konkurs koncipiran kao nagradni te da je ujedno i neobavezujući, Grad neće morati da sklapa ugovor s projektantima.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 75%
Pritisak: 1008.8 mb
Vetar: 3 m/s, NNW
Uto 2° - 11° Malo i umereno oblačno
Sre -1° - 14° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?