Produžen rok za prijavu za subvenciju za solarne panele i sisteme grejanja

16:04:00 04.04.2023, Komentara: 0

Novi Sad - Rok za prijavu domaćinstava na javni poziv Grada za ugradnju solarnih panela produžen je do 18. aprila, odlučila je Gradska uprava za zaštitu životne sredine. Prvobitni rok istekao je juče, u ponedeljak, 3. aprila.

Produžen rok za prijavu za subvenciju za solarne panele i sisteme grejanja


Ovaj javni poziv odnosi se na ugradnju solarnih panela, invertera i cirkulacione pumpe, a u stanovima sistema grejanja, što sufinansira Gradska uprava do 50 odsto vrednosti ukupne investicije sa PDV-om.

Za solarne panele, invertere i prateću instalaciju za porodične kuće izdvaja se 18 miliona dinara, dok se za pumpe i sistem grejanja iz budžeta izdvaja 500.000 dinara. Domaćinstva, kuće i stanovi, ne mogu da konkurišu za više od jedne mere energetske efikasnosti.

Svako domaćinstvo može da dobije subvenciju od najviše 420.000 dinara sa PDV-om za ugradnju solarnih panela, odnosno manji iznos od 50 odsto od vrednosti ukupne investicije sa PDV-om.

Za cirkulacione pumpe maksimalna subvencija iznosi 50 odsto od iznosa profakture za radove i opremu sa PDV-om, a najviše 15.000 dinara po pumpi.

Za opremanje sistema grejanja sa uređajima za regulaciju i merenje predate količine toplote dodeljuje se najviše 50 odsto od iznosa predračuna za radove i opremu sa PDV-om, a najviše 15.000 dinara po kalorimetru, 1.000 dinara po delitelju toplote i 1.500 dinara po termostatskom ventilu.

Grad novac ne uplaćuje građanima, već firmama koje će izvoditi radove - i to nakon što građani uplate svoj obezbeđeni iznos tim firmama i nakon što se sav posao završi.

Radove za sufinansiranu opremu mogu da izvode firme koje su već izabrane na konkursu.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
13°
Vlažnost: 88%
Pritisak: 997.9 mb
Vetar: 2 m/s, E
Pet 13° - 17° Pljusak
Sub 11° - 22° Mogući pljuskovi

Anketa

Treba li poništiti izbore?