Produžen školski raspust zbog gripa

18:02:00 14.02.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Učenici osnovnih i srednjih škola sledeće nedelje neće biti u svojim klupama. Vojvođanski, a samim tim i novosadski učenici na neplaniranom raspustu su od sutra, dok će učenici u ostatku Srbije biti na raspustu nedelju dana duže da bi se smanjila mogućnost prenošenja virusa gripa. To je danas odlučila Vlada Srbije.

Produžen školski raspust zbog gripa


Kako se navodi u saopštenju, nastave neće biti u periodu od 18. do 24. februara. Školarci se neće vraćati u učionice do 25. februara.

Ministarstvo zdravlja je ranije dalo preporuku Ministarstvu prosvete da se raspust produži za još nedelju dana.

- U skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom gripa, sa rastućim trendom nivoa kliničke aktivnosti oboljenja sličnih gripu, a imajući u vidu da se nalazimo na vrhuncu epidemijskog perioda u ovoj sezoni, kao i to da se u uzrastu do 15 godina prijavljuju najveće stope obolevanja od oboljenja sličnih gripu, preventivna mera produžetka raspusta značajno će uticati na smanjenje obolevanja od gripa u našoj zemlji - navodi se u preporuci Ministarstva zdravlja.

U Srbiji je do sada od simptoma sličnih gripu obolelo više od 104.000 pacijenata, a umrlo je 29 pacijenata čija se smrt može dovesti u vezu sa gripom, podaci su Instituta za javno zdravlje „Batut“.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1001.6 mb
Vetar: 1 m/s, S
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?