Produžen zimski raspust

19:12:00 20.12.2017, Komentara: 0

Novi Sad – U osnovnim i srednjim školama na teritoriji AP Vojvodine umesto 10. januara, drugo polugodište počinje u ponedeljak, 15. januara 2018. godine. To je navedeno u Pravilniku o školskom kalendaru za školsku 2017/2018. godinu koji je izmenio pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihalj Njilaš.

Produžen zimski raspust


Kao jedan od razloga za ovakvu odluku, Njilaš navodi potrebu da se izjednače datumi završetka nastavne godine pokrajinskih i republičkih osnovnih i srednjih škola. S druge strane, produžetkom zimskog raspusta smanjuju se januarski troškovi vojvođanskih srednjoškolaca, jer će biti u mogućnosti da umesto na mesečnom, kupe kartu za prevoz na polumesečnom nivou. Učenicima koji su smešteni u učeničkim domovima omogućeno je da plate troškove stanovanja za pola meseca, a škole će ovim putem, između ostalog, smanjiti naknadu koju plaćaju za grejanje.

Osim toga, đaci će početak drugog polugodišta dočekati odmorniji, što može samo pozitivno da se odrazi na njihov celokupni učinak u obrazovnim ustanovama, smatraju u Sekretarijatu za prosvetu.

Zbog toga će u drugom delu školske godine biti održane dve nastavne subote, i to:
- 14. aprila, prema rasporedu časova za petak;
- 5. maja, prema rasporedu časova za ponedeljak.

Poslednji nastavni dan školske 2017/2018. godine za maturante osnovnih škola jeste 31. maj, dok je za učenike od prvog do sedmog razreda to 14. jun 2018. godine. Maturantima gimnazija nastava se završava 24. maja, učenicima završnih razreda trogodišnjih stručnih i četvorogodišnjih srednjih škola - 31. maja, dok je svim ostalim srednjoškolcima poslednji nastavni dan 21. jun 2018. godine.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
17°
Vlažnost: 48%
Pritisak: 994.7 mb
Vetar: 4 m/s, SW
Čet 12° - 22° Malo i umereno oblačno
Pet 11° - 25° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?