Produženo radno vreme ugostiteljskih objekata

20:09:00 29.09.2020, Komentara: 0


Novi Sad - Gradski štab za vanredne situacije u Novom Sadu doneo je naredbu o izmeni odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata, pa će tako novosadski kafići i restorani umesto do 21 čas moći da rade do 23 časa.

Produženo radno vreme ugostiteljskih objekata


Kako se navodi u saopštenju, u skladu sa odlukom kojom se uređuje radno vreme objekata u kojima se obavlja ugostiteljska delatnost na teritoriji Grada Novog Sada, ograničenje radnog vremena privrednim subjektima koji obavljaju ugostiteljsku delatnost u ugostiteljskim objektima koji imaju baštu,u zatvorenom delu objekta biće do 23 časa, a u otvorenom delu objekta, odnosno bašti, do jedan sat iza ponoći.

- Gradski štab za vanredne situacije je u stalnom zasedanju, prati epidemiološko stanje u gradu, a u skladu sa situacijom i svojim nadležnostima, donosiće nove odluke ukoliko se dosadašnje pokažu kao nedovoljno efikasne – navodi se u saopštenju.

Republički Krizni štab je, takođe, odlučio da produži radno vreme kafića i restorana o 23 časa, uz poštovanje svih propisanih mera. Zamenica direktora Instituta "Batut" dr Darija Kisić je navela da će se poštovanje te mere posebno pratiti, jer je rizik za obolevanje mnogo veći u zatvorenom prostoru. Podsetila je da je ukupan broj ljudi u zatvorenom prostoru limitiran kvadraturom prostorije, a da udaljenost između gostiju mora bili najmanje 1,5 metara. Upitana da li je bilo reči o popuštanju mera, po pitanju održavanja sajmova i drugih manifestacija, ona je rekla da bez obzira na to što je povoljna epidemiološka situacija, Krizni štab smatra da održavanje manifestacija ne treba dozvoliti.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1001.9 mb
Vetar: 2 m/s, E
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?