Proglašena vanredna situacija u Gradu Novom Sadu

16:07:00 20.07.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Na današnjoj sednici Gradskog štaba za vanredne situacije doneta je Odluka o proglašenju vanredne situacije na teritoriji Grada Novog Sada zbog oluje praćene jakom kišom i atmosferskim pražnjenjem koja je dana 19. jula 2023. godine zahvatila teritoriju Grada Novog Sada. Odluku je doneo gradonačelnik, a na predlog članova Gradskog štaba.

Proglašena vanredna situacija u Gradu Novom Sadu


- S obzirom na to da se posledice stravičnog nevremena nisu mogle sagledati u prepodnevnim časovima i da su razmere nastale štete mnogo veće, doneta je Odluka o uvođenju vanredne situacije koja je proglašena radi upotrebe posebnih mera, dodatnih snaga i sredstava u otklanjanju nastalih posledica izazvanih olujom praćene jakom kišom i atmosferskim pražnjenjem – saopšteno je iz kabineta gradonačelnika.

Odluka je stupila na snagu odmah i biće objavljena u Službenom listu Grada Novog Sada.

Nevreme koje je juče zahvatilo naš grad oko 19.30 sati prouzrokovalo je mnogo materijalne štete. Gotovo da nema ulice u kojoj nije bilo posledica. Bilo je i nekoliko povređenih, polomljeno je drveće širom grada, vetar je nosio krovove sa kuća i škola, deo grada je ostao bez struje i vode, a pojedine ulice su bez struje bile i tokom današnjeg dana. Komunalne službe su odmah tokom noći započele čišćenje i sanaciju posledica, ali je, očigledno, nevreme prouzrokovalo puno više problema.

Bili ugroženi i pacijenti na kiseoniku

Danas je zasedao i Pokrajinski štab za vanredne situacije. Odlučeno je da će Pokrajinska vlada, kada se ustanovi šteta, u hitnom roku izdvojiti sredstva za sanaciju javnih obejkata.

Sednici je prisustvovao i gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, koji je izložio stanje u Novom Sadu, gde su na terenu zabeležana velika oštećenja na objektima osnovnih škola „Petefi Šandor“, „Jožef Atila“, „Desanka Maksimović“, i na novom vrtiću na Adicama. Pokrajinska vlade je zadužila javna preduzeća da pomognu Gradu Novom Sadu da se ubrza čišćenje stabala.

Direktorka Kliničkog centra Vojvodine Edita Stokić istakla je da je juče tokom nevremena drvo palo na kiseoničku stanicu, što je u jednom trenutku dovelo do prekida snabdevenja kiseonikom, zbog čega je više od 50 pacijenata bilo ugroženo.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
13°
Vlažnost: 94%
Pritisak: 997.9 mb
Vetar: 3 m/s, ESE
Pet 13° - 17° Pljusak
Sub 11° - 22° Mogući pljuskovi

Anketa

Treba li poništiti izbore?