Proglašeni konačni rezultati izbora u NS, ne zna se ko će s kim u koaliciju

09:05:00 09.05.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Izveštaj o ukupnim rezultatima izbora za odbornike Skupštine grada usvojen je na sinoćnoj sednici Gradske izborne komisije. Tako će u novosadskom paramentu biti odbornici sa devet izbornih lista.

Proglašeni konačni rezultati izbora u NS, ne zna se ko će s kim u koaliciju

Koalicija okupljena oko SNS-a osvojila je 38 od ukupno 78 mandata. Pokretu "Dosta je bilo" trebalo bi da pripadne devet, Srpskoj radikalnoj stranci osam, Ligi socijaldemokrata Vojvodine i koaliciji oko Socijalističke partije Srbije po sedam, Demokratskoj stranci šest, a Savezu vojvođanskih Mađara, Zelenoj stranci i "Nijednom od ponuđenih odgovora" po jedan mandat.

Dosadašnja predsednica Skupštine grada Jelena Crnogorac ima rok od 15 dana da zakaže sednicu Skupštine na kojoj će se verifikovati mandati. Gradski parlament će onda imati rok tri meseca da formira vlast. Ko će s kim u koaliciju još uvek nije poznato.

Iz Pokreta "Dosta je bilo" odbijaju saradnju s naprednjacima.

"Sa njima nećemo praviti saradnju ni na jednom nivou, tako da je ne treba očekivati ni u gradskoj skupštini Novog Sada", kazao je Aleksandar Bujić, iz ovog pokreta.

Ali, u LSV-u kažu da je moguće da će biti opozicija, ali ne isključuju ni mogućnost učešća u gradskoj vlasti. Rober Kolar iz LSV tvrdi da je uvek moguće biti u vlasti, pitanje je samo s kim i zbog čega bi se ona dogovorila.

"Nije poenta biti u vlasti pošto poto, nego ako će nešto konkretno da uradi. Nismo ni sa kim razgovarali, a po mom mišljenju, i koliko poznajem LSV, teško i da ćemo razgovarati o učešću u vlasti", rekao je Kolar.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
18°
Vlažnost: 73%
Pritisak: 1002.8 mb
Vetar: 7 m/s, SE
Čet 14° - 24° Poslepodnevni pljuskovi
Pet 13° - 19° Pljusak i grmljavina

Anketa

Treba li poništiti izbore?