Programe „Kaleidoskopa“ posetilo više od 40.000 ljudi

19:10:00 02.10.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Kaleidoskop, delo zajedničkog kreiranja prostora i programa kulture, kojim se kroz različite umetnosti predstavlja jedinstvena slika različitosti i raznolikosti Novog Sada posetilo je više od 40 000 ljudi.

Programe „Kaleidoskopa“ posetilo više od 40.000 ljudi

foto: V. Velickovic, Fondacija Novi Sad 2021

Tokom pet nedelja Kaleidoskop je predstavio više od 1000 umetnika, 400 programa u koje je bilo uključeno preko 60 organizacija iz Novog Sada, a na više od 80 lokacija, Novi Sad je dobio leto bogato kulturnim dešavanjima u jedinstvenom obliku.

Novosađanima i brojnim turistima, Novi Sad se predstavio kulturom i umetnošću kroz brojne postojeće, ali i nove sadržaje. Kroz arhitekturu, književnost, izvođačku umetnost, primenjenu i vizuelnu umetnost na više od 80 lokacija nastupili su umetnici iz Rusije, Španije, Bugarske, Ukrajine, Rumunije, Slovačke, Moldavije, Italije, Belgije, Kanade, Francuske i mnogih drugih zemalja sveta.

Poseban pečat ovom jedinstvenom projektu dali su ceremonija otvaranja i zatvaranja Kaleidoskopa. U 30 minuta multimedijalnog programa, kroz spektakularnu igru svetlosti, umetnici su pokazali kako se neguje raznolikost i posebnost našeg grada, a umetnici koji su uveličali otvaranje i zatvaranje Kaleidoskopa bili su Slobodan Trkulja, Lena Kovačević, Nada Kolundžija, novosadska umetnička grupa Alice in WonderBand, gudački kvartet Kamerata Akademika i DJ Ultraphunk.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
12°
Vlažnost: 62%
Pritisak: 999.4 mb
Vetar: 3 m/s, N
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?