Projektuje se podzemna garaža kod Banovine

12:10:00 23.10.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Novi Sad - Uprava za građevinsko zemljište i investicije raspisala je tender za projektovanje podzemne garaže ispod Banovine, javlja 021.rs.

Projektuje se podzemna garaža kod Banovine

Kako je ovaj portal već pisao, gradnja te garaže najavljena je krajem 2017, a ideja za njenu izgradnju postoji već godinama.

Ova podzemna garaža, koja bi trebalo da ima dva do tri podzemna nivoa i više stotina parking mesta, zajedno sa garažom u Šafarikovoj ulici, trebalo bi da obezbedi veći broj parking mesta u centru. Postojali su planovi da podzemne garaže budu i ispod Modene i Trga republike, ali se od toga odustalo.

Konkursna dokumentacija za podzemnu garažu kod Banovine predviđa da firma koja bude izabrana na tenderu, treba da projektuje podzemnu garažu sa dve etaže ispod zemlje sa ulazom iz Banovskog prolaza i Platonove ulice. Procenjeno je da će u ovoj garaži biti oko 184 parking mesta, a svaka etaža će imati po 3.000 kvadrata.

Šta se u konkursnoj dokumentaciji traži od projektanta čitajte ovde.

Izvor: 021.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
19°
Vlažnost: 49%
Pritisak: 994.8 mb
Vetar: 4 m/s, S
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?