Prolaz u Zmaj Jovinoj zvaće se po Milanu Mladenoviću

14:07:00 09.07.2015, Komentara: 1

Novi Sad - Prolaz Milana Mladenovića biće naziv prolaza u Zmaj Jovinoj ulici broj 22, koji izlazi na Ulicu Ilije Ognjanovića.

Ova odluka je doneta na današnjoj sednici Komisija za nazive delova naseljenih mesta i javnih službi Skupštine Grada Novog Sada, na predlog predsednice Komisije Branke Bežanov, ali će postati validna ukoliko bude usvojena na sledećoj sednici Skupštine grada.

Prolaz u Zmaj Jovinoj zvaće se po Milanu Mladenoviću

- Imajući u vidu činjenicu da danas počinje Egzit, mislim da je ovo najbolje vreme za odluku da Novi Sad, koji konkuriše za omladinsku prestonicu Evrope i prestonicu kulture, u centru grada dobije prolaz po Milanu Mladenoviću, umetniku koji je jedan od bastiona muzike i kulture u našoj modernoj istoriji – izjavila je Bežanov. Ona je dodala i da su godinama unazad, gradovi bivše Jugoslavije poput Zagreba, Beograda, Podgorice, dodeljivali su nazive ulicama, platoima, trgovima, po Milanu Mladenoviću, pa je red da i Novi Sad donese takvu odluku.

Milan Mladenović, frontmen benda "Ekatarina velika" (1958-1994) jedan je od najvećih i najsvestranijih umetnika u modernoj istoriji Srbije, koji je ostavio bogato nasleđe generacijama mladih ljudi u celom regionu.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

dacha

, *.adsl.eunet.rs

I treba svaka cast na takvoj odluci Gospodji Bezanov.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
13°
Vlažnost: 44%
Pritisak: 1000.3 mb
Vetar: 5 m/s, SE
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?