“Prolećni festival matematike” od ponedeljka do subote u Novom Sadu

10:04:00 07.04.2019, Komentara: 0

Novi Sad - "Prolećni festival matematike" počinje u ponedeljak, 8. aprila, i trajaće do 13. aprila, na više lokacija u Novom Sadu.

“Prolećni festival matematike” od ponedeljka do subote u Novom Sadu

Program počinje u ponedeljak, okruglim stolom pod naslovom "Informacione-komunikacione tehnologije i visoko obrazovanje", koji će biti organizovan u Rektoratu.

Seminar "Bogoljub Stanković" će u utorak ugostiti dva predavača sa Univerziteta Jyväskylä u Finskoj, a sreda veče je rezervisana za Naučnu tribinu Ogranka SANU.

Peti Simpozijum "Savremeni problemi matematike", koji je namenjen studentima osnovnih, master i doktorskih studija kao i profesorima matematike, održaće se u četvrtak na Prirodno-matematičkom fakultetu.

Subota, 13. april je rezervisana za profesore matematike osnovnih i srednjih škola, koji će u okviru akreditovanog Novosadskog matematičkog seminara slušati predavanja i uzeti učešće na radionicama sa temama iz metodologije matematičkog obrazovanja.

Događaj organizuju Prirodno-matematički fakultet u Novom Sadu, Društvo matematičara Novog Sada, Ogranak Srpske akademije nauka i umetnosti u Novom Sadu i Srpsko naučno matematičko društvo.

Svi programi su besplatni i mogu im prisustvovati svi zainteresovani građani.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
16°
Vlažnost: 63%
Pritisak: 998.1 mb
Vetar: 3 m/s, SSW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?