Prolećno hortikulturno uređenje Pozorišnog trga, nova zelena površina kod Uspenske crkve

19:03:00 11.03.2022, Komentara: 0

Novi Sad – U okviru prolećnih radova na obogaćivanju i hortikulturnom uređivanju Pozorišnog trga, uz postojeće drveće, posađene su nove sadnice japanske ukrasne crvenolisne trešnje, ruža i ukrasnog bilja.

Prolećno hortikulturno uređenje Pozorišnog trga, nova zelena površina kod Uspenske crkve

Foto: JKP "Gradsko zelenilo"




Žardinjere su ukrašene su sa više od 50 žbunova lavande, a zelena površina pored teretnog ulaza u Srpsko narodno pozorište, ulepšana je poleglim žbunjem i ružičnjakom sa 80 sadnica ruža.

U JKP „Gradsko zelenilo“ podsećaju da je Pozoršini trg prestižni deo urbane celine centra grada i da njihovi radnici završavaju poslednje finese unapređenja zelenila jednog od najpoznatijih novosadskih gradskih ambijenata.

Prolećno hortikulturno uređenje Pozorišnog trga, nova zelena površina kod Uspenske crkve

Foto: JKP "Gradsko zelenilo"


- Nova zelena površina kod Uspenske crkve činiće novu ambijentalnu kompoziciju sa Pozorišnim trgom. Velika žardinjera i prostor sa fontanom i mestima za sedenje sastoji se od šest manjih zelenih površina. U manjim žardinjerama zasađene su zimzelene žbunaste vrste, niskog rasta, na osnovu zamisli i zahteva Saveta za ozelenjavanje Grada Novog Sada. Smatra se da će odličan vizuelni utisak ostvariti postavljena kombinacija šest stabala ukrasne trešnje, 80 ruža i više od 50 žbunova lavande - kaže pomoćnik direktora JKP „Gradsko zelenilo“ Jelena Prica. Ona ističe da je obogaćivanje Pozorišnog trga samo deo aktivnosti na uređenju centralnog gradskog jezgra.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
16°
Vlažnost: 59%
Pritisak: 1003.7 mb
Vetar: 4 m/s, SE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?